'Narkotik Eğitim Tırı' Niğde'de

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Hedef Olma, Hedefsiz Kalma" Projesi kapsamında, vatandaşları narkotik suçlar ve madde ile mücadele konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan "Narkotik Eğitim Tırı" Niğde'ye geldi.

Proje kapsamında kente gelen eğitim tırı, Ömer Halisdemir Meydanı'nda vatandaşlar tarından ziyaret ediliyor.

Niğde Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü Arif Pehlivan, yaptığı açıklamada, kente gelen narkotik tırında uyuşturucu maddenin zararlarının anlatıldığını söyledi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Uzmanı Mehmet Özgür Zobar, tırın İstanbul öncelikli planlandığını, gelen talepler doğrultusunda da illeri gezdiklerini söyledi.

Yalova, Nevşehir, Sivas gibi illerden sonra Niğde'ye geldikleri 2 gün kaldıktan sonra Aksaray'a gideceklerini belirten Zobar, tırda 12 dokunmatik ekran bulunduğunu ve bu ekranlarda uyuşturucunun zararlarına ilişkin uygulamaların yer aldığını ifade etti.

Zobar, şunları kaydetti:

"Bu uygulamalarda hem anne ve babalara mesajlar veriyor hem de gençlere tavsiyelerde bulunuyoruz. Bir mekanda uyuşturucu madde üretiliyor ya da tüketiliyor ise bunun nasıl fark edileceğinden bahsediyoruz. Sadece satıcılarla mücadele etmekle bunun önlenemeyeceğinin hepimiz farkındayız. Alıcılar yani talepte bulunan gençler bilinçlenirse bu yalan ve tuzaklara düşmeyeceklerini umuyoruz. Gençlerin bu yalanlara kanmamaları ve tuzağa düşmemeleri için il il bu tırımızla gezerek uyuşturucuyla mücadele ve korunma yollarını anlatıyoruz."

Tırı, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit de ziyaret etti.

Kaynak: AA