Muğla'daki Orman Yangını

Menteşe ilçesinde çıkan yangında evleri zarar gören ve AFAD tarafından kurulan konteynerlerde yaşayan 21 aileye buzdolabı dağıtıldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınında evleri zarar gördüğü için konteynerlerde yaşayan 21 aileye buzdolabı dağıtıldı.

Lions MD 118 R Ege ve Batı Akdeniz Lionsları Federasyonu Başkanı Hayri Tuna Yükselen ve beraberindekiler, Zeytinköy Mahallesi'nde evleri yanan ve AFAD tarafından kurulan konteynerlerde yaşamlarını sürdüren ailelerle görüştü. Yükselen, 21 aileye federasyon olarak temin ettikleri buzdolaplarını teslim etti.

Yükselen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege ve Batı Akdeniz’deki 60 kulüp federasyonu olarak Zeytinköy'de çıkan yangında evleri zarar gören 21 aileye Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı ile destek vermek istediklerini söyledi.

Yangının ardından bölgede acil ihtiyaçlar için çalışma yürüttüklerini vurgulayan Yükselen, "Buradaki vatandaşlarla sürekli irtibatta kaldık. AFAD ekipleri bölgeye konteyner kurmuştu. Buradaki en acil ihtiyacın buzdolabı olduğunu öğrendik. 21 buzdolabı ihtiyacı bulunduğunu belirledik ve bunların teminini sağladık." dedi.

Yükselen, "Artık bu köyle beraber olacağız. Ekiplerimiz hane hane gezerek bu köyle beraber çalışacak. Bundan sonra çocukların eğitiminden telef olan hayvanların teminine kadar yardımlarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Güngör Uzun da yardımlarından dolayı kulüp üyelerine teşekkür etti.
Kaynak: AA