Milletvekili Serdar, 'Geleceği Gençler Üzerine Kuruyoruz'

Geleceği gençler üzerine kurduklarını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, gençlere güvendiklerini söyledi.

Milletvekili Serdar, 'Geleceği Gençler Üzerine Kuruyoruz'
AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte Fırat Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü öğrencileri ile TBMM’de bir araya geldi. Milletvekili Serdar, öğrencilere cumhurbaşkanlığı sistemi, meclis ve yasama faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye yeni sistemine hazırlanırken kendilerinin meclis olarak iç tüzük çalışmaları yaptıklarını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “İç tüzükte kısmı değişiklik yaptık ama 2019 ‘da cari olacak iç tüzüğü henüz hazırlamadık. Onun daha mutfak çalışmaları devam ediyor. İç tüzük de, eski çalışma biçimi de değişecek. Komisyonlar çok daha fonksiyonel olacak. 15 Temmuz’un sonuçlarını mecliste göreceksiniz. Çünkü o akşam o meclisteydik. Divanı açtık ve o bombaları hissettik. O bombaların atıldığı yerleri gösterirler. Bunu da hafızalarda diri tutmak önemlidir. 15 Temmuz ve 17-25 Aralık süreci Türkiye’de önemlidir” dedi.

Gençlere güvendiklerini dile getiren Milletvekili Serdar, “Vatan ve millete sadakat konusunda hiçbir tereddüdüm olmadan yol yürüyeceklerine inanıyorum. Biz geleceği gençler üzerine kuruyoruz. Tüm büyük sözlerde bunu görürsünüz. Gençlerinde bir tarih bilincinin olması gerekir. Olsun ki gelecekleri buna göre şekillesin. Yaşadığımız coğrafyanın önemi, tarihi müktesebatı itibari ile neyin üzerinden oturduğumuzun analizi önemlidir. Bugün yaşadığımız sıkıntılar izah etme konusunda bu coğrafyanın jeopolitiği, jeostratejisi ve bizim tarihimiz olarak neyi temsil ediyor olmamız önemlidir. Bu bilinçle eğer hareket ederlerse ve belli ilkeler doğrultusunda giderlerse, bu milletin önünün açık olduğunu düşüyorum. Önünün açık olmasının tek aktörü de gençlerdir. İnşallah ülkemizi bulunduğu noktadan daha ileri taşıyacak olanlar gençlerimizdir"diye konuştu.

Daha sonra Milletvekili Serdar ve İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA