Milletvekili Hamzaçebi, Şile'de Kayıp Mürettebatın Aileleriyle Görüştü

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Şile’de batan geminin kayıp mürettebatının arandığı bölgede incelemelerde bulundu. Gemide yakını olan ailelerle görüşen Hamzaçebi, acılı aileleri teselli etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Şile açıklarında batan "Bilal Bal" isimli geminin kayıp mürettebatıyla ilgili sürüdürülen arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Gemide yakını olan ailelerle görüşen Hamzaçebi, aileleri teselli etti. Hamzaçebi, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile de görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hamzaçebi, "Şilede büyük bir acı yaşadık. 4 gün önce bir gemi Şilenin 7 mil açığında battı. Gemi kamuoyuna mal olduğu üzere Gemlik’ten sac yüklüyor. Kartal’a uğruyor. Kartal’dan sonra da Karadeniz’e çıkıyor. Şile’nin yaklaşık 7 mil açığında bir anda batıyor" dedi.



"Hepsi büyük bir acı ve endişeyle sonucu bekliyor"

Gemide yakını olan ailelerle görüştüğünü kaydeden Hamzaçebi, "Hepsi büyük bir acı ve endişeyle sonucu bekliyor. Gemide kaç kişinin olduğu henüz kesinlik kazanmış değil. Şuana kadar batık olan gemiden 3 mürettebatın cesedi çıkarıldı. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor ancak gemi çok derinde. Dalış yaklaşık 3,5 buçuk saat sürebiliyor. Süratle sonuç çıkacağını ve gemide var olduğu düşünülen mürettebatın ulaşılan cesetlerinin yukarıya çıkarılacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Batık gemiden çıkarılan 3 kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine yakınlarına ve tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum" diyen Hamzaçebi, ailelerin çok büyük endişeleri olduğunu söyleyerek, "Gemi çok yaşlı, 40 yaşını aştığı ifade ediliyor. Bu kadar yaşlı bir geminin sefere çıkmaması gerektiği ifade ediliyor. Çok sağlam olmadığı hurdaya ayrılması gerektiği ifade ediliyor. Elbette ki bunlar iddialar. Yapılacak olan soruşturmayla doğrular ortaya çıkacaktır. İnsan belli bir yaşa gelince çalışma hayatında emekli oluyor. Gemilerin de bir emeklilik yaşı olmalı. Bu konuları kapsayan araştırma önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacağım. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için bu önlemleri almalıyız. Ne gerekiyorsa o adımları atmalı, gerekli yasaları çıkarmalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA