Liberal Düşünce Kongresi

LDT Yönetim Kurulu Başkanı Özipek: 'Biz bir gelenek oluşturduk. Bu gelenek, her yıl özgürlük, adalet, barış gibi değerler üzerinden dünya ve Türkiye gündemindeki meseleleri müzakere edebilme geleneği'

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde "2017 Liberal Düşünce Kongresi" düzenlendi.

Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, bir otelde düzenledikleri kongrede, etkinliği 22. kez gerçekleştirdiklerini, toplantılarda ülke ve dünya meselelerin konuşulduğunu, ortaya sunulan farklı fikirlerden değişik çözüm yollarına ulaşıldığını söyledi.

Yıllar içinde liberal düşünce geleneğinde yeni gündemler, teoriler, akımlar ortaya çıktığına dikkati çeken Özipek, şöyle konuştu:

"Biz bir gelenek oluşturduk. Bu gelenek her yıl özgürlük, adalet, barış gibi değerler üzerinden dünya ve Türkiye gündemindeki meseleleri müzakere edebilme geleneği. Son noktasını koymadan, 'Bu budur' demeden konuşabilmek ve hakikatin anahtarının hiçbirimizde olmadığını bilerek ama hakikat bildiğimizi dile getirerek bunu yapabilmek önemli."

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Üniversitelerinde Hacı Bektaş Veli'nin felsefesini topluma ve dünyaya yaymak için önemli çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Bağlı, "Bu topraklarda bulunan Hacı Bektaş Veli gibi önemli bir zatın düşünce ve felsefesi, bugün Türkiye'nin farklılıklarını, barış ve kardeşliklerini daha iyi anlatıyor." dedi.

Topluluğun kurucularından Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin temel amacının ülke genelindeki liberalleri buluşturarak kaynaşmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Yayla, "Liberal düşünceyi benimseyen ve öğrenme yolunda ilerleyen gençleri daha kıdemli liberallerle buluşturmayı, gerek Türkiye ve diğer dünya meseleleri gerekse liberal teorinin kendi iç meseleleri hakkında fikir alışverişinde bulunmayı amaçlıyoruz. LDT belki de Türkiye'nin en önemli fikir akımı haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin İktisat ve Maliye Politikası ile İslam İktisadı Yaklaşımı", "Sığınmacıların Sorunları ve Sığınmacı Çocukların Eğitimi" konularında oturumların yapıldığı kongreye, akademisyenler, hukukçular, yazarlar, resim ve fotoğraf sanatçıları ile çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA