Kocaeli'de 71 Bin Kişiye Deprem Bilinci Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en çok yıkımın yaşandığı Kocaeli'de, 71 bin 250 kişiye uygulamalı deprem bilinci eğitimi verdi.

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan, binlerce ev ve iş yerinin yıkıldığı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en çok yıkımın yaşandığı Kocaeli'de, 2004'ten bu yana 71 bin 250 kişi uygulamalı deprem bilinci eğitimi aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında da uygulamalı deprem eğitimlerine ara verilmeden devam edildiği belirtildi.

Planlı çalışmalar sayesinde bir yandan depremin kentteki izlerinin silindiği, diğer taraftan da farkındalık oluşturmak için eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, bu yıl çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 2 bin 625 kişiye uygulamalı eğitim verildiği bildirildi.

Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, EDOK Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü gibi kurumlarla yaptığı protokolle Bilgievleri, ilçe belediyeleri ve çeşitli derneklerle yürütülen ortak projelerle şimdiye kadar 71 bin 250 kişiye deprem eğitimi verildiği kaydedildi.

Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde deprem anında bireylerin ilk olarak yapması gerekenlerle ilgili teorik ve uygulamalı eğitimin verildiği aktarılan açıklamada, şu bilgileri yer verildi:

"Çalışmalar kapsamda, Kocaeli ve Düzce gibi 10 farklı depremin gerçek ölçümleri kullanılarak yapılan deprem odası simülasyonuyla öğrenci ve yetişkinlere deprem bilinci aşılanıyor. Katılımcılara öğrendiklerini aileleriyle birlikte oynayıp pekiştirebilecekleri afetlere hazırım oyunu ve katılım belgeleri veriliyor. Kocaeli halkının deprem konusunda eğitim almasına çok önem veren Büyükşehir Belediyemiz, tüm bu eğitimleri ücretsiz olarak veriyor. 25 kişilik 4 grup halinde yapılan eğitimlere katılmak isteyen birey ve gruplar 0 262 318 10 00 numaralı telefondan veya belediyemizin www.kocaeli.bel.tr resmi web adresi online işlemler menüsünden randevu alarak eğitime katılabilirler."

Kaynak: AA