Kırşehir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bağbaşı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün kent için yenilenme ve gelecek adına atılan önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile belediyenin 2010 yılında başladığı inşaatın üçüncü etabında bin 126 konutun yapımının devam ettiğini aktardı.

Kırşehir'in deprem kuşağında olduğunu, önlem alınmazsa yaşanabilecek sorunların da neler olduğunu bildiklerini vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Şehir merkezi 1. derece deprem bölgesi. Fay hattı şehrin tam merkezinden geçiyor. Maalesef fay hattına yakın bölgeler 6-7-8 kat olarak planlanmış, fay hattına uzak olan zeminlerin sağlam olduğu yerler düşük kat olarak planlanmış. Bunu artık tersine çeviriyoruz. Kırşehir'in doğru yerleşim alanları zemin emniyet gerilmesinin yüksek olduğu alanlar ve fay hattından uzak olan alanları tekrar planlıyoruz. En az 5 bin metrekare ada bazında yapılaşma olacak. Depreme dayanıklı, modern binalar inşa ederek şehirler kurmamız gerektiğini hiçbir zaman unutmadık. Kentsel dönüşüm projemiz, sağlamlığı ve yapısal özellikleri dışında mevcut şehrin yapısını ve burada yaşayan insanların fiziksel, sosyal ve ekonomik geleceğini mutlaka etkileyecektir."

Kentsel dönüşüm projesinin sadece konut değil Kırşehir için yeni bir gelecek olduğunu belirten Bahçeci, "Bu proje ile Bağbaşı Mahallesi sosyal alanları, parkları, camisi ve okulu ile daha yaşanabilir bir alan oluyor. TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz, 2010 yılında başlanılan bu proje inşallah 2019'un ilk altı ayında tamamlanacak. Çalışmamız tamamlandığında Kırşehir için yenilenme ve gelecek adına önemli bir adım atılacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA