Erdemli'de Kısa Film Etkinliği

İçel’in Erdemli ilçe Belediyesi tarafından, kısa film etkinliği düzenlendi.

Erdemli'de Kısa Film Etkinliği
İlçeye sanatsal bir değer kazandırmak amacında olduklarını ve bu anlamda sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, son olarak ilçede ilk defa bir kısa film etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Bu etkinliğin Erdemli’de ilk defa gerçekleştirildiğinin altını çizen Tollu, "İnsanlarımızı sanata teşvik ediyoruz. Erdemli’nin sanatçılarını arıyoruz. Erdemli’ye gelecekte yön verecek sanatçıları şimdiden destekliyoruz. Açıkçası bir tohum ekiyoruz şimdi. İlerde inanıyorum ki bunun meyvelerini hep birlikte yiyeceğiz” dedi.

Erdemli’nin sanat şehri olma konusunda son derece iddialı olduklarının altını çizen Tollu, "Erdemli Belediyesi son dönemde birçok sanat kursu açtı. Kentin ilk şehir tiyatrosunu kurarak Erdemli’nin sanat özlemi dindirilmeye başlandı. Hem eğitimler verildi hem de oyunlar sergilendi. Bunun yanı sıra resim, Hacivat Karagöz, çocuk korosu, yazarlık okulu, çağdaş halk dansları gibi kurslar da açılarak halkımıza bu hizmeti verdik. Bu eğitimlerimizden bir tanesi de sinema okuluydu. Burada Erdemli’nin sinemaya meraklı insanlarını buluşturduk. Onlara kısa film çekme teknikleri ve sinema alanında eğitimler verdik. Arkadaşlarımıza her anlamda destek olduk. Şimdi bu arkadaşlar, kendi filmlerini çektiler ve biz de yine onların bu emeklerini herkesle paylaşmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Yani işin en başından en sonuna kadar ki sürecin her safhasında Erdemli’nin sinemacılarının, yönetmenlerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. “Belediyenin görevleri arasında bunlar da mı varmış” dedirten bu tür hizmetlerimiz eşit bir şekilde devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erdemli’de yaşayan insanlar tarafından çekilen kısa filmlerin gösterimi gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin son bölümünde Başkan Tollu, kısa filmleri gösterimi olan yönetmenlere plaket takdim etti. Erdemli Belediyesi Basın Yayın Müdürü Adem Arslan da iki filmi ile plaket alarak, Erdemli’de sanatı desteklemeye devam edeceklerinin sözünü verdi.
Kaynak: İHA