'Engelsiz Mardin Projesi'

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen 'Engelsiz Mardin Projesi' kapsamında açılan kursta eğitimlerini tamamlayan engelli kursiyerler, kentin tarihi mekanlarını fotoğrafladı.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Engelsiz Mardin Projesi" kapsamında açılan kurs sona erdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca hayata geçirilen "Engelsiz Mardin Projesi" kapsamında Öğretmen Necmi Karataş Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde açılan kursta, 16 engelli kursiyere eğitim verildi.

Ekipmanları belediye tarafından temin edilen kursiyerler, eğitimleri kapsamında tarihi Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Dara Antik Kent ve Birinci Cadde'de fotoğraf çekti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, engelsiz bir Mardin için çalıştıklarını söyledi.

Engellilerin kentte huzur için yaşamalarını istediklerini kaydeden Yaman, "Engelli öğrencilerimizin mutlulukları bizim mutluluğumuzdur. Bu süre içerisinde kendilerine olan güvenleri artı. Tarihi mekanlardan güzel fotoğraflar çektiler. Çocuklarımız çok neşeli. Bu kapsamda projelerimiz devam edecek." dedi.

Kurs eğitmeni Mustafa Kılıç da eğitimlerin çok güzel geçtiğini anlatarak, kurs sayesinde engelli öğrencilerin kendilerine güvenlerinin artığını belirtti.

Eğitimler kapsamında tarihi mekanlarda fotoğraf çektiklerini dile getiren Kılıç, "Eğitimlerimiz yaklaşık 2 hafta sürdü. Bu süre içerisinde tarihi mekanlarda fotoğraf çektik. Çektiğimiz fotoğraflarla sergi açacağız. Bu sergideki fotoğrafları daha sonra ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarına göndermeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA