'Demokratik Siyasete Ve Basına Özgürlük' Paneli

TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Buldan: 'Bizim barış ülkesini kurmak, bu ülkede onurlu, adil bir yaşamı inşa etmek gibi çok kıymetli bir hayalimiz var. Dolayısıyla bu hayale dair inancımızdan ve mücadelemizden kimden ne gelirse gelsin asla vazgeçmeyeceğiz'

TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "Bizim barış ülkesini kurmak, bu ülkede onurlu, adil bir yaşamı inşa etmek gibi çok kıymetli bir hayalimiz var. Dolayısıyla bu hayale dair inancımızdan ve mücadelemizden kimden ne gelirse gelsin asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Buldan, "Demokratik Siyasete ve Basına Özgürlük" panelinde yaptığı konuşmada, HDP'li yönetici ve milletvekillerinin tutukluluğunun üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, Kürt siyasal hareketinin bu türden uygulamalara tarihin farklı dönemlerinde maruz kaldığını savundu.

Kürtlerin Türkiye siyasetinde var olma mücadelesinin zaman zaman engellenmek istendiğini öne süren Buldan, bütün engellemelere rağmen HDP'nin 1 Kasım genel seçimlerinde yüzde 10 seçim barajını aşarak TBMM'ye girmeye hak kazandığını dile getirdi.

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından 20 Temmuz 2016'da olağanüstü hal ilan edildiğini hatırlatan Pervin Buldan, bu süreçte yaşadıkları tutuklamalar, fezlekeler, soruşturmalar hakkında bilgi verdi.

TBMM Başkanvekili Buldan, şunları kaydetti:

"Bizler yani Kürt siyasi hareketinin temsilcileri ve demokratik bileşenler olarak partimiz kapatılacak ya da tutuklanacağız, parlamento dışında bırakılacağız diye devlet erki ve siyasi iktidar karşısında resmi hizaya geçecek bir siyasi hareket değiliz. Gücümüzü tamamen tarihsel direnişimizin inşasından ve haklılığımızdan alıyoruz. Bu nedenle her zaman olduğu gibi siyasi baskılar ve sindirme uygulamaları karşısında asla diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Bizim barış ülkesini kurmak, bu ülkede onurlu, adil bir yaşamı inşa etmek gibi çok kıymetli bir hayalimiz var. Dolayısıyla bu hayale dair inancımızdan ve mücadelemizden kimden ne gelirse gelsin asla vazgeçmeyeceğimizi, yürüyüşümüze aynı kararlılıkla devam edeceğiz."
Kaynak: AA