Çöpten Çıkardıkları Materyallerle Konser Verdiler

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 100. Yıl Çankaya Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta çöpten elde ettikleri malzemelerle konser veren "Grup Teneke" yoğun ilgi gördü.

Ankara’da Çankaya Belediyesi 100. Yıl Çankaya Evi, hobiden meslek edindirmeye kadar geniş bir yelpazede eğitim vermek üzere açıldı. Açılış töreni kapsamında konuşma yapan ev sahibi Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye başkanlığına aday olduğu dönemde 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesine verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu paylaştı. Normalde bu ebatlarda bir binanın belediye başkanlık binası olabileceğini ifade eden Taşdelen, "Bu bina yaptığımız en büyük Çankaya Evi’dir, mahalleye helali hoş olsun. Çünkü bu mahalle aydınlık bir mahalle, emeği simgeleyen, hoşgörüyü, insan haklarını, Mustafa Kemal’i simgeleyen bir mahalle" şeklinde konuştu.



Grup Teneke konseri

Açılışta ayrıca çöpten topladıkları parçaları konteynerlere ve ayaklı çöp tenekesine monte ederek davul ve çeşitli ritim aletleri üreten Çankaya Belediyesi Temizlik İşçilerinden oluşan "Grup Teneke" ilk konserini verdi. Belediyede 7 yıldır çalışan, Teneke Grubunun kurucularından Yılmaz Eti, 11 kişilik ekip arkadaşlarıyla boş vakitlerini değerlendirmek için böyle bir fikir geliştirdiklerini ifade ederek, "Arkadaşların hepsi zaten bu işe gönül vermiş insanlar. Mesai saatleri dışında oturduk, beraber ne yapabiliriz diye bir repertuvar oluşturduk. Çalışmalar, provalar yaptık ve ortaya böyle bir sonuç çıktı. Yaklaşık 3 ayda bu performans ortaya çıktı. Bugüne özel halkın sevdiği şarkılardan türkülerden bir konser gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Eti, isteyen tüm diğer işçilerin de gruba katılacaklarını belirterek, çalışmalarına devam edeceklerini ve yeni programlarla yine performans sergileyeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA