Çevreci Çiftin Adı Parkta Yaşayacak

Muratpaşa ilçesinde, Antalya'nın Finike ilçesinde öldürülen çevreci çift Ali Ulvi ve eşi Aysin Büyüknohutçu'nun anısına park yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Aysin ve Ali Ulvi Büyüknokutçu çiftinin adı 9 bin 285 metrekarelik alana sahip parka verildi.

Parkın açılışına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Cephaneci ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, doğa ve yaşam savunucuları Ali Ulvi ve Büyütnohutçu'nun isimlerini parka verilmesi dolayısıyla Başkan Uysal'ı kutladığını, kızları Emine Büyüknohutçu'nun mücadelesinde yalnız olmadığını belirtti.

Büyüknohutçu çiftinin kızları Emine Büyüknohutçu, anne ve babasının tek derdinin doğa katledilmesini önlemek olduğunu vurguladı.

Anne ve babasını kendilerine öncelikle "hak"ı öğrettiğini belirten Büyüknohutçu, "Hak tüm canlılar için geçerliydi öğrettikleri şey. Her canlının yaşam hakkı vardı. Bizler en başta doğa için adalet istiyoruz, yoksa geriye ne bir avuç toprak, ne bir damla su, ne kardeşçe bir orman ne de hür bir ağaç kalacak." diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Cephaneci ise Büyüknohutçu çiftinin mücadele mirasına sahip çıkacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA