Çankayalı Minikler Ülkeleri Tanıyor

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann’ın eşi Marion Erdmann, Çankayalı miniklerle buluştu. “Kreşlerde Ülkeler Projesi” kapsamında Çankaya Belediyesi kreşlerini ziyaret eden Erdmann, gitar çaldı, çocuklarla birlikte Almanca-Türkçe şarkılar söyledi.

Çankayalı Minikler Ülkeleri Tanıyor
Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann’ın eşi Marion Erdmann, Çankayalı miniklerle buluştu. Çocukların farklı ülkeleri ve kültürlerini tanımasını amaçlayan “Kreşlerde Ülkeler Projesi” kapsamında, Çankaya Belediyesi Togan Özliyen, Martı ve Masal Kalesi Gündüz Bakımevlerini ziyaret eden Erdmann, gitar çaldı, çocuklarla birlikte Almanca-Türkçe şarkılar söyledi.



Erdmann, miniklerin kendisi için düzenlediği müzik dinletisi ve halk oyunları gösterilerini büyük beğeniyle izledi. Çocukların söylediği Almanca şarkıyı, "Çok güzel söylediniz, sizi dinlerken kendimi ülkemde gibi hissettim" sözleriyle değerlendiren Erdmann, Türk çocuklarıyla bir araya gelmekten ve onlarla birlikte şarkılar söylemekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.



"Atatürk önder bir liderdir"

Miniklerin Almanya’yı ve insanlarını tanımaya yönelik sorularını tek tek cevaplayan Erdmann, "Atatürk hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu ise, "Atatürk’ü çok seviyor, saygı duyuyorum. Türk halkına özgürlüğünü kazandırmış, aydınlık günlere kavuşturmuş olan Atatürk önder bir liderdir" diye cevapladı.

Kendisine Atatürk büstü hediye edilen Erdmann, "Büyük liderin büstünü evimde bulundurmaktan onur duyacağım" dedi.



Kreşlerde Ülkeler Projesi

2015-16 eğitim öğretim yılında başlatılan proje kapsamında, Çankaya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde eğitim gören çocuklara, farklı ülkelerin kültürlerini tanıtmak amaçlanıyor. Büyükelçiliklerin kültür ataşelikleri işbirliği ile gerçekleşen projede, her ülkenin kültürüne yönelik görsel, işitsel ve dokunsal hafıza oluşturmaya yönelik çalışmalar yer alıyor.

Bu yıl Almanya’nın tanıtımı ile başlayan etkinlikler, Gürcistan, Şili, Avusturya, Yunanistan, Moğolistan, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerle devam edecek.
Kaynak: İHA