Çankaya Evi, 'Grup Teneke' Konseriyle Açıldı

Çankaya Belediyesinin yaptırdığı 100. Yıl Çankaya Evi, temizlik işçilerinden oluşan Grup Teneke'nin konseriyle açıldı

Çankaya Belediyesi temizlik işçilerinden oluşan Grup Teneke, ilk konserini “100. Yıl Çankaya Evi” açılışında verdi.

Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan 100. Yıl Çankaya Evi, düzenlenen törenle açıldı. Hobiden meslek edindirmeye kadar geniş bir yelpazede eğitim verecek 100. Yıl Çankaya Evi'nin açılışında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya’nın Türkiye’nin en büyük ilçesi olduğunu belirterek, “Belediyeciliğin bizim işimiz olduğunu kanıtlamamız gerekir.” dedi.

Taşdelen, 25. Çankaya Evinin açılışı yaptıklarını belirterek, bin 635 metrekare büyüklüğündeki 3 katlı 100. Yıl binasının, Çankayalıların birçok alandaki ihtiyacını karşılayabileceğini ifade etti.

Açılışta, temizlik işçilerinin çöpten topladıkları materyallerden, çöp kovalarından davul ve ritim aletleri ve plastik borudan üflemeli çalgı yaparak kurdukları "Grup Teneke Temizliğin Ritmi", ilk konserini verdi. "Hey Onbeşli", "Yüzüncü Yıl Marşı", "Ankara'nın Bağları", "Erik Dalı" ve "Entarisi Dim Dim Yar" eserlerini seslendiren Grup Teneke üyelerinin konseri büyük ilgi gördü.

Süpürge ve kürekleriyle Çankaya’nın sokaklarını temizleyen işçiler bu kez müzik için bir aradalar. Çankaya Belediyesi temizlik işçileri, çöpe atılan enstrümanları gerekli bakım ve onarımın ardından yeniden notayla buluşturdu. Çankaya’nın temizlik işçileri çöpten topladıkları parçaları konteynerlara ve ayaklı çöp tenekesine monte ederek davul ve çeşitli ritim aletleri üretti. Bununla da yetinmeyen işçiler kendi orkestrasını kurdu. Kendilerine “Grup Teneke Temizliğin Ritmi” adını veren orkestra, 3 aylık bir çalışmanın sonucu Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde mini konser verdi.

“MÜZİK BİZİM TUTKUMUZ”

Dinleyiciler tarafından tam not alan “Grup Teneke Temizliğin Ritmi” orkestrasının şefi Yılmaz Eti, “Arkadaşların bir kısmı müzikle zaten ilgiliydi bir kısmı ise yeni tanıştı. Ancak hepimizin ortak noktası müziğe olan tutkumuz” dedi.

Çöpten topladıkları materyallerle yeni tınılar oluşturmayı çok sevdiklerini belirten Eti, tüm orkestranın mesai saatleri dışında bir araya gelerek müzik yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Strese karşı özellikle hareketli türküler seslendirmeyi sevdiklerini belirten Eti, büyük konserlerde de dinleyicilerle buluşmak istediklerini belirtti.

“KENDİLERİYLE GURUR DUYUYORUM”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, sadece sokakları süpürmekle yetinmeyen, motosiklet parçasından vurmalı, iş arkadaşlarıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Kaynak: AA