Bismil'de Köy Yolları, İlk Defa Sıcak Asfalt İle Tanıştı

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye başkanlığına görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç’in talimatları ile ilk defa kırsal bölgelerde sıcak asfalt çalışmaları başlatıldı.

Bismil'de Köy Yolları, İlk Defa Sıcak Asfalt İle Tanıştı
Bismil Belediyesi kırsal mahalle grup yolları sıcak asfalt çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Kırsal mahalleleri beton asfalt ve asfalt kaplama çalışmaları ile ilçe merkez konfor kalitesine kavuşturmayı hedefleyen Bismil Belediyesi, kırsalda çalışmalarını sürdürüyor. Belediye yaklaşan kış mevsimi öncesi kırsal mahallelerde sürdürdüğü yol yapım çalışmalarını hızlandırdı. Kış mevsimine kalmaması için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Bismil Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Tepe- Kurudere grup yolunda bütümlü sıcak karışım olarak bilinen sıcak beton asfalt çalışmasını sürdürüyor.

Konu hakkında açıklama yapan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, kırsal mahallelerin her türlü konfor ile tanışması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Başkan Gülenç, “Söz verdiğimiz gibi belediyemizin tüm kaynaklarını halkımıza yatırım olarak yansıtmaktayız. Biz ilçe merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerimizin de yaşanabilir olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle alt yapıdan üst yapıya kadar birçok konuda projelerimizi kırsal mahallerimizde hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. Önem verdiğimiz çalışmaların başında ise yol geliyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız ilçe merkezinde olduğu gibi kaliteli ve modern yollara sahip olmasını sağlamak bizim başlıca hedefimizdir" dedi.

Bismil ilçesinin bazı kırsal mahallelerinde uzun yıllardır süren toz, toprak ve çamur çilesinin, yerini konforlu asfalta bıraktığını söyleyen vatandaşlar, köy grup yollarının asfalta kavuşmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Köy sakinleri, Bismil Belediyesinin hizmetinden memnun kalırken, Başkan Gülenç’e ise dua ediyor.

“Köyümüze ilk defa sıcak asfalt yapıldı”

Köy yollarına ilk defa sıcak asfalt yapıldığını ifade eden mahalle sakinleri, köylerinin kurulduğu günden beri sıcak asfaltla hiç tanışmadığını anlattı. Vatandaşlar, "Yıllarca çilesini çektiğimiz yolun sıcak asfaltla kaplanmasını büyük bir velinimet olarak görüyoruz. Allah Turgay Gülenç başkanımızdan razı olsun. Köyümüze ömürlük bir hizmet getirdi. Çok memnunuz. Kendisine minnettarız" diye konuştu.

Kurudere mahalle sakinleri ise, yazın toz toprak, kışın da çamur sebebiyle çok sıkıntı çektiklerini belirterek, bu zamana kadar böyle güzel bir hizmet görmediklerini söyledi.

Vatandaşlar, "Başkanımız Turgay Gülenç’e ve daire amirlerine teşekkür ediyoruz. Başkanımızın hizmetlerini ve başarılarını da takdirle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA