Binlerce Sağlık Çalışanı Hastalıklara Karşı Aşılanıyor

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, hastanelere gönderdiği yazıyla sağlık çalışanlarına kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı yapılmasını istedi. Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol ise aşılama ile ilgili Sağlık Bakanlığının ayrıntılı bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Binlerce Sağlık Çalışanı Hastalıklara Karşı Aşılanıyor
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yazısı doğrultusunda 1980-1991 doğumlu personele kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı yapılması talep edildi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden bir yetkili, aşının sağlık çalışanlarına zorla yaptırılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Özellikle bulaşma riski yüksek birimlerde çalışan sağlık personelleri aşılanmalıdır. Gerek göçmenler, gerekse ülke dışından gelen vatandaşlar nedeniyle bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski artmıştır" dedi.

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol da, Sağlık Bakanlığının aşılama uygulaması hakkında detaylı bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Suriyeli göçmenlerle birlikte Türkiye’de kızamık ve çocuk felci görülme riskinin arttığını öne süren Doğruyol, "Sağlık Bakanlığı, uzun yıllardır görülmeyen kızamık, çocuk felci gibi hastalıkların görülme sıklığını ve ülkemiz vatandaşlarının karşı karşıya kaldığı riski kamuoyuna açıklamalıdır" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA