Başkan Handan Toprak Benli Açıklaması 'Türkiye'nin İlk Kadın Ve Aile Müdürlüğünü Biz Kurduk'

“Uluslararası Karşılaştırmalı Perspektifle Kadın Hakları Gelişimi” konulu panelde konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, kadınlara yönelik yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Türkiye’nin ilk Kadın ve Aile Müdürlüğünü biz kurduk” dedi.

Başkan Handan Toprak Benli Açıklaması 'Türkiye'nin İlk Kadın Ve Aile Müdürlüğünü Biz Kurduk'
Kadın Adayları Destekleme Derneği;’nin (KA-DER) düzenlediği “Uluslararası Karşılaştırmalı Perspektifle Kadın Hakları Gelişimi” konulu panele, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli konuşmacı olarak davet edildi.

Açılış konuşmasını KA-DER Başkanı Nuray Karaoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yaptığı panelin konukları arasında Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ nin yanı sıra, Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Raberto França, İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden, Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Dr. Mohoammad Monirul Islam, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut yer alırken panelin moderatörlüğünü ise Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aydan Varol Şentürk yaptı.

“Bütün kadınları temsil ediyormuş hissi ve sorumluluğuyla çalışıyorum”

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmasında; “2014 yılının Mayıs ayında Meclise getirdiğimiz ilk önergelerden birisi Kadın ve Aile Müdürlüğü kurmak oldu. Türkiye’nin ilk Kadın ve Aile Müdürlüğünü biz kurduk. Göreve geldiğimiz ilk yıl Dünya Kadın Belediye Başkanları zirvesi yaptık. Dünyada kadın belediye başkanları neler yapıyorlar, diye. Hindistan’dan, Filistin’den, Kosova’dan, İtalya’dan ve toplamda 17 ülkeden katılım sağlanmış oldu. Onlar, kadın bakış açısıyla kadın perspektifiyle neler yaptıklarının bilgilerini bizimle paylaştılar. Bu konuyla ilgili olarak bir doküman hazırladık ve onu kitaba çevirdik. Bizim yaptığımız çalışmanın adı ‘Şehirde Kadın Var’ dı. Evet, şehirde kadın var ama kadın perspektifi yok, kadın bakış açısı yok ve kadın çözümü olmayabiliyor. Bizim belediyecilik anlayışımızda kadın dostu belediyecilik vardır. O nedenle genellikle sosyal demokrat belediyelerde kadın yöneticiler vardır ve kadın perspektifinden bakılır, bakış açısı yerleşir. Ancak bunu Türkiye genelinde görmemiz çok mümkün olmuyor. Bir yandan belediye başkanlığımı yaparken bir yandan da bütün kadınları temsil ediyormuş hissi ve sorumluluğuyla çalışıyorum. Biz her şeyi daha iyi yapmak ve başarılı olmak zorundayız ki kadınlar bugün yaşadıkları sorunları gelecekte yaşamasınlar” dedi.

Panelistler kadın haklarının gelişimi ile ilgili kendi izlenimlerini aktarırlarken, panel soru ve cevap bölümü ile tamamlandı.
Kaynak: İHA