Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

'Muhalefet partilerinin ilçe kongresinde yumrukların, sandalyelerin havada uçuştuğu bir yerde AK Parti'de inanılmaz değişimler yaşanıyor ve bunların hepsi sulh ve suhulet içinde gerçekleşiyor. Bu, bir erdemdir' '(Büyükşehir belediye başkanlarının istifası) Tüm bu değişimler yaşanırken gürültü de bir başka yerden kopuyor. 'Niçin bu değişiklik oluyor?' diye kendi içimizde bu beklentiyi konuşurken, söylerken hiçbir ses çıkmazken, bakıyorsunuz ana muhalefet partisi, bu değişimin karşısında duruyor. Buna çeşitli gerekçelendirmeler yapmaya çalışıyor ve gürültü koparıyor'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Muhalefet partilerinin ilçe kongresinde yumrukların, sandalyelerin havada uçuştuğu bir yerde AK Parti'de inanılmaz değişimler yaşanıyor ve bunların hepsi sulh ve suhulet içinde gerçekleşiyor. Bu, bir erdemdir." dedi.

Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ederek, bu değişimin hayırlar getirmesini diledi.

AK Parti'de yaşanan değişim ve yenilenmenin tecrübelerden istifade edilerek gerçekleştirildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "AK Parti, sıradan bir parti değildir. AK Parti'yi diğer partilerle mukayese etmeniz de mümkün değildir. AK Parti, bir dava partisidir, erdemliler hareketidir. AK Parti, milletle bağını seçimden seçime kuran bir parti değil, sandıklar kapandıktan itibaren diğer seçime kadar milletle omuz omuza, kol kola bağını her gün pekiştirerek, siyasetini yürüten bir partidir." diye konuştu.

Çavuşoğlu, AK Parti'nin milletin talep ve beklentilerini ölçüp buna göre hareket ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Nitekim belediye başkanlıklarıyla ilgili olarak da bir kısım değişiklik talepleri hasıl oldu. Bu, tamamen milletimizin bir beklentisiydi. Dolayısıyla burada belediye başkanlarımız da bu dava ruhunu gözeterek, nefsi ve ihtiraslarını önceleyerek değil, davanın gereklerini, milletin taleplerini nazar-ı itibara alarak son derece olgun bir şekilde karar verdi. Bursa'da da böyle bir beklenti hasıl olduktan sonra bundan önceki başkanımız Recep Altepe, hakikaten bu duyarlılığı, dava adamlığını göstererek, bu noktada tavrını ortaya koydu ve istifa etmek suretiyle büyükşehir belediye başkanlığından ayrıldı."

- "Sorumluluğunuz çok büyük"

Aktaş'a yeni görevinde başarılar dileyen Çavuşoğlu, "Bundan sonraki süreçte sizlerin bu görevdeki sorumluluğunuz çok büyüktür. Bu sorumluluğunuz gereğince İnegöl Belediyesinden almış olduğunuz tecrübeyle, insanlarla olan güler yüzlü ilişkinizle, istişareler neticesinde ortaya koyacağınız çalışmalarla inşallah Bursa'nın değerine değer katacaksınız." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, istişarenin önemine değinerek, şöyle konuştu:

"AK Parti'de istişare kültürü, çok derin. Biz, düzenli olarak il başkanları, MKYK, MYK toplantıları gerçekleştiriyoruz. Teşkilatımızın diğer bölümleri olan illerde, ilçelerdeki istişareleri de her daim gerçekleştiriyoruz ve istişareler neticesinde kararlar alıyoruz. Hiç şüphesiz büyükşehir belediye başkanımızın belirlenmesi konusunda yapılan istişarelerin sonucu olarak ortaya çıkan isim, Alinur Aktaş'tır. Hal böyle olunca Aktaş'ın şahsında buluşulan bu istişareden sonra büyükşehir meclis üyelerimizin gösterdiği teveccüh ve istişare kültürüne ilişkin tercihleri, taktire şayandır."

- "Makamlar amaç değil, millete hizmetin aracıdır"

Değişim sürecinde olgun ve yapıcı tavır gösteren belediye başkanlarına teşekkür eden Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunlar, siyasette çok değerli şeylerdir. Muhalefet partilerinin ilçe kongresinde yumrukların, sandalyelerin havada uçuştuğu bir yerde AK Parti'de inanılmaz değişimler yaşanıyor ve bunların hepsi sulh ve suhulet içinde gerçekleşiyor. Bu, bir erdemdir. Başka partilerin il delegelerinin seçimleri sırasında, gizli kayıtlı kameraların görüntülerinin yayınlandığı, kavgaların olduğu bir yerde Bursa'da bu büyük değişim, büyük bir ittifakla gerçekleşiyor. Eskisiyle yenisiyle hepsi aynı paydada, Bursa ortak amacında buluşarak bir karar veriyorlar. Bu, bizim partimizin bu millete olan hizmet aşkını ve dava duyarlılığını gösteren önemli bir faktördür. Tüm bu değişimler yaşanırken gürültü de bir başka yerden kopuyor. 'Niçin bu değişiklik oluyor?' diye kendi içimizde bu beklentiyi konuşurken, söylerken hiçbir ses çıkmazken, bakıyorsunuz ana muhalefet partisi, bu değişimin karşısında duruyor. Buna çeşitli gerekçelendirmeler yapmaya çalışıyor ve gürültü koparıyor. Bizi diğer siyasi partilerle mukayese etmeyin. Bizim durduğumuz yerden erdem ve dava ruhundan hareket etmezseniz bunları anlamanız, tanımlamanız mümkün değildir. Muhalefetin de bunu anlaması mümkün değildir. Çünkü bizde makamlar amaç değil, millete hizmet etmenin aracıdır."

Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'yi küresel anlamda çok daha güçlü bir hale getireceklerini ifade ederek, "Kolay günlerden geçmiyoruz. İçinden geçtiğimiz konjonktür, birçok bakımdan riskler barındırıyor. Şükürler olsun ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz, AK Parti gibi bir partimiz var. Kendi iddia ve tezlerini ortaya koyan, bunu yaparken de tarihinden güç alan, geleceği şekillendirirken özgün karakterini ortaya koyan bir Türkiye var. Milletimizin bizden beklentisi, bu. Milletimiz ne diyorsa o olacak." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, daha sonra Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'na, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'ndaki (BUSMEK) kadın kursiyerlerin yaptığı işlemeli ipek bir tablo hediye etti.

Kaynak: AA