Anne Ve Yavru Geyiğin Yaraları Düzeliyor

Eskişehir’de geçtiğimiz günlerde sulama kanalından çıkarılarak tedavi altına alınan anne ve yavru geyiğin durumları iyiye gidiyor.

Anne Ve Yavru Geyiğin Yaraları Düzeliyor
Geçtiğimiz günlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Sarıcakaya ilçesi Düzköy Mahallesi yakınlarından geçen bir sulama kanalına geyik ile yavrusunun düştüğü ihbarını aldı. Bunun üzerine arama kurtarma ekipleri geyikleri kurtarmak için çalışma başlatmış, uzun çabalar sonucu anne ve yavru geyik sudan çıkarılmıştı. Soğuk suyun içerisinde kurtarılana kadar bekleyen geyiklerin bacaklarında da yaralar tespit edildi. Kurtarılmalarının ardından tedavi altına alınan geyiklerin, sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre de, anne ve yavrusu tamamen iyileştiği zaman bulundukları bölgeye yakın bir yerde doğal yaşam alanları ile buluşturulacaklar.

Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Özge Yaman, tedavinin çok uzun sürmesini beklemediklerini anlattı. Yaraların tamamen iyileştiğinde anne ve yavru geyiğin yeninden doğal yaşam alanlarına bırakılacağını kaydeden Yaman, "Sarıcakaya ilçesi Düzköy Mahallesi’nde 2 geyiğimizin sulama kanalına düştüğü ihbarını aldık. Öncelikle ekiplerimiz yanlarına Tepebaşı Belediyesi Veteriner Hekimi Önder Beyi de alarak alana ulaştılar. Akşam 20:00 civarında anne ve yavru geyik sudan çıkarıldılar. Veteriner hekimimiz yaptığı kontrollerde hayvanların ayaklarında ve bazı bölgelerinde yaraların olduğunu tespit etti. Bunun üzerine geyikleri alarak şehir merkezine getirdik ve Tepebaşı Geçiçi Bakım Evi’nde dün gece muhafaza ettik. Şu anda da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü’nün yaban hayvanlarının tedavisinde kullandığı fidanlık mevkiindeki alandayız. Hayvanlarımızı buraya taşıdık. Burada tedavilerinin bitmesinin ardından eğer doğaya uyum sağlayabilecek kabiliyete ulaşırlarsa, yine Sarıcakaya bölgesinde aldığımız ortama geri bırakacağız. Eğer doğaya uyum sağlayamaz ve tedaviye ihtiyaçları devam ederse de, yine şubemize bağlı Çatacık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisindeki geyik üretim istasyonunda biraz daha bakımlarını sağlayacağız. Dün zaten geyiklere serum takıldı. Yaralarına merhemlerle tedavi yapılmaya başlandı. Bugün de buradaki veteriner hekimlerimiz kontrollerine devam edecekler. Şu anda ayağa kalkabilir durumdalar. O yüzden tedavilerinin çok uzun süreceğini düşünmüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA