Akyol, Kaymakamın Yönlendirmesiyle FETÖ Toplantısına Gitmiş

Eski Yargıtay üyesi Günal Akyol, 1995 yılında Afyonkarahisar Kaymakamı Veysel Beyru’nun, "İbrahim Demirtaş seni yemeğe davet ediyor" demesi üzerine Afyonkarahisar merkezdeki bir eve gittiğini ve bu şekilde FETÖ’nün tanışma toplantısına katıldığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ üyeliği iddiasıyla bazı eski yüksek yargı mensubu hakkında fezleke hazırlanarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Hakkında fezleke düzenlenenler arasında eski Yargıtay üyesi Günal Akyol da bulunuyor. Akyol hakkında hazırlanan fezlekede, “FETÖ/PDY isimli silahlı terör örgütünün yargı içerisindeki yapılanması içerisinde yer aldığı, örgütün hiyerarşik yapılanmasında bilerek ve isteyerek yer almak suretiyle FETÖ/PDY isimli silahlı terör örgütünün üyesi olduğu anlaşılmaktadır” denildi. Fezlekede, Günal Akyol’un, Mehmet Kaya ve Bülent Çiçekli’nin evinde yapılan toplantılar sonucunda Yargıtay’a gönderilmesine karar verilen isimlerden olduğu da belirtildi.

Eski HSYK üyesinin evinde toplantı

Fezlekede, Günal Akyol’un Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 30 Kasım 2016 tarihinde verdiği ifadenin de yer alıyor. Akyol, ifadesinde 1995 yılında Afyonkarahisar Başmakçı’ya kura sonucu hakim olarak atandığını, hakim adayı olduğu dönemden tanıdığı İbrahim Demirtaş’ın da Afyonkarahisar merkeze atandığını, Kaymakam Veysel Beyru’nun, "İbrahim Demirtaş seni Afyonkarahisar’a yemeğe davet ediyor" diye söylemesi üzerine Afyonkarahisar merkezde bulunan bir eve gittiğini, bu suretle FETÖ yapılanması tanışma toplantısına katıldığını, bu toplantılardan birinin daha sonra HSYK üyesi olan o dönemde Çay hakimi Ömer Köroğlu’nun evinde yapıldığını söyledi.



Himmet konusunda tartışmış

1998 yılında Pazarcık hakimi olarak atanmasının ardından Kahramanmaraş hakimi olan Rafet Emre’nin, kendisini evinde ziyaret ettiğini, bu kişinin FETÖ cemaati içerisinde olduğunu bildiğini kaydeden Akyol ifadesinde, Bu kişi ile himmet konusunda tartıştıklarını, o dönem Gaziantep Savcısı olan Nazmi Dere’nin kendisini ziyaret ettiğini, Nazmi Dere’nin Rafet Emre ile yaşadığı tartışmadan haberdar olduğunu anladığını, burada Nazmi Dere, Esat Özden ve kendisinden oluşan bir grubun olduğunu anlattı.

Başsavcı da toplantılara katılmış

2004 yılında Elazığ hakimi olarak atandığını söyleyen Akyol, burada himmet paralarını toplayan kişinin Mehmet Ali Demirezici olduğunu, Bingöl Başsavcılığına atanan Tarık Gür’ün de kendi gruplarındaki toplantıya katılmaya başladığını, 2010’da yeni HSYK’nın oluşmasıyla Yargıtay üyeliği seçimlerinin gündeme geldiğinde Birol Çengil’in Karşıyaka’da bulunan lojmandaki evine kendisini çağırdığını, Muharrem Karayol’un Ankara’dan haber geldiğini ve üye olabilecek kişilerin listesini çıkardıklarını, kendisi için de kuvvetle muhtemel üye olacağının söylendiğini ifade etti.

Fezlekede, Akyol’un bylock isimli programı kullandığı da kaydedildi.
Kaynak: İHA