Akçakale'de 75 Kadının Artık Bir İşi Var

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi, bir dernek ile kısa süre önce vefat eden ilçenin sevilen siyasetçisi Mehmet Kartal adına 75 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesi açtı.

Akçakale'de 75 Kadının Artık Bir İşi Var
Akçakale Belediyesi ilçede kadınlara yönelik istihdam alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, bir dernek ile işbirliği yaparak yeni bir tekstil atölyesini hayata geçirdi.

Tamamı yeni dikiş makinelerinden oluşan ve modern bir dizayna sahip tekstil atölyesi, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan ile merhum siyasetçi Mehmet Kartal’ın ailesinin de katıldığı törenle hizmete girdi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan, her alanda üretime katkıda bulunmak gerektiğini, ekonomik yönden kalkınmanın yolunun üretimden geçtiğini söyledi.



Kadınların iş hayatında daha özverili ve severek çalıştıklarını anlatan Ayhan, ilçede çalışan kadın sayısını artırmak için büyük çaba harcadıklarını kaydetti.

Siyasetçi Mehmet Kartal’ın Hac arkadaşı olduğunu hatırlatan Ayhan, merhumu rahmet ve minnetle andı.

Ayşenur Ayhan, “Ne mutlu ki ailesiyle birlikte, merhumun adını yaşatacak bir atölyenin açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ayhan, tekstil atölyesinin oluşturulmasında emeği geçen Hilful Fudul Derneği Başkanı Hamit Ataman’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan, açılış kurdelesini, Mehmet Kartal’ın ailesi ve Hilful Fudul Derneği Başkanı Hamit Ataman’la birlikte kesti.

Açılışa katılanlar, daha sonra tekstil atölyesini gezerek bilgi aldı. Bu arada, iş adamı Hamit Ataman’ın ablası tarafından, Başkan Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan’a teşekkür plaketi verildi.

Ayşenur Ayhan, çalışan kadınlarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Kaynak: İHA