60 Yıllık Berber Mesleğini Oğluyla Sürdürüyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Aslan Fişekçi, 1957 yılında başladığı berberliğe bugün oğluyla aynı iş yerinde devam ediyor.

İlçenin en yaşlı berberi olan Aslan Fişekçi, 60 yıl önce ustası Ahmet Çankırılı'nın yanında çırak olarak mesleğe başladı. 5 yıl boyunca farklı berberlerin yanında çalışan Fişekçi, askerlik görevinin ardından kendi iş yerini açtı.

Halen hizmet verdiği iş yerine 48 yıl önce geçen Fişekçi, mesleğini 48 yaşında kendisi gibi berber olan oğluyla aynı yerde sürdürüyor.

Fişekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini severek yaptığını, sağlığı elverdiği sürece de devam etmeyi düşündüğünü söyledi.

Berberliğe 18 yaşında başladığını, bugüne kadar elinden makas tarağı hiç bırakmadığına dikkati çeken Fişekçi, askerlik görevini de subay berberi olarak yaptığını belirtti.

Meslekte iyi günü de kötü günü de olduğuna işaret eden Fişekçi, 1980 darbesi dönemindeki bir anısını şöyle anlattı:

"İhtilal zamanında subayı, kaymakamı, amiri, memuru bize tıraş olmaya gelirdi. Dönemin Vezirköprü Kaymakamı Haydar Keskin, belediye başkanlığına da bakıyordu. Herkesin iş yapmakta zorlandığı günlerde bana encümenden karar aldırarak birinci sınıf berber unvanı verdirmişti."

Fişekçi, oğlu Ali Fişekçi'yi 12 yaşında çırak olarak yanına alıp mesleği öğrettiğini, halen birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Ali Fişekçi ise babasıyla aynı iş yerini paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki kuşak bir arada çalışıyoruz. Babamla birlikte çalışmaktan mutluyum. Benim iki kızım var. Oğlum olsaydı bu mesleğe üçüncü kuşak olarak da devam edebilirdik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA