Yeşil Artvin Derneğinden İmza Kampanyası

Dernek Başkanı Karahan: 'Başta Cerattepe madenciliği olmak üzere Artvin'deki çevre sorunlarının çözümü için Türkiye genelinde Artvin Çevre Platformu olarak imza kampanyası başlattık'.

Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde, Çevre Platformu adı altında bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla imza kampanyası başlatıldı.

Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce Türkiye'deki Artvinli sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflarla bir araya gelerek kentin çevre sorunlarını konuştuklarını, bunların çözümü noktasında Artvin Çevre Platformu adı altından imza kampanyası düzenleyerek sorunları yetkililere iletme kararı aldıklarını söyledi.

Başta Cerattepe madenciliği olmak üzere Artvin'deki çevre sorunlarının çözümü için Türkiye genelinde Artvin Çevre Platformu olarak imza kampanyası başlattıklarını belirten Karahan, "İmza kampanyası 19 Aralık'a kadar devam edecek. İmza kampanyası sonrası Meclise gideceğiz. Orada grubu bulunan tüm siyasi partilere hem de hükümet yetkililerine tekrar derdimizi anlatmak istiyoruz." dedi.

Kampanyaya katılan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Arif Soydan da vatandaşlara Cerattepe'deki madenin Artvin'e zararlarını anlatarak imza kampanyasına destek istediklerini söyledi.

İmza kampanyası kapsamında il genelinde esnaf ziyaret edilerek destek istendi.
Kaynak: AA