Vizyonda Bu Hafta

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:

Vizyonda Bu Hafta


Aile Arasında

21 yıllık ilişkileri aynı gün noktalanan nevrotik Fikret ile müzikhol vokalisti Solmaz komik bir tesadüfle tanışır. Solmaz’ın kızı Zeynep, Adanalı sevgilisiyle evlenmeye karar verince her şeyden korkan Fikret, kendini bir anda hayatının rolünü oynarken bulur. Aile arasında olması planlanan nikah, damadın ailesinin ısrarıyla büyüdükçe büyür. Bu ekip düğün hazırlıkları boyunca silahlı, geleneksel, kebapçı zinciri sahibi Adanalı aileyle anlaşabilecek ve bu düğün bir terslik çıkmadan yapılabilecek midir?

Aşka Geldik

Teknolojiden yoksun, herkesin birbirini tanıdığı köyde her şey köy muhtarına bakanlıktan gelen bir telefonla değişir. Telefonda, insani araştırmalar için yurt dışından bir profesörün ve üniversite heyetinin köye geleceği haberi verilir. Bütün köy birlik olup ilk defa bir profesör görecek olmanın telaşını ve heyecanını yaşar. Yalnız iki kişi hariç; Şükrü ile Habib. Damat ile kayınbaba olan ve Şükrü’nün karısının ölümünün ardından birlikte yaşayan ikili köyde eğlence dolu bir maceraya atılacaktır.

Çizgi Ötesi

Beş tıp öğrencisi ölümden sonrasına saplantılı hale gelmiştir. Ölümün ardından yaşamın devam edip etmediğini öğrenmeye kararlı olan öğrenciler tehlikeli bir deneye girişirler. Her biri kısa periyotlarda kalp atışlarını durdurur. Böylece hepsi ölüm deneyimi yaşar. Ancak yaptıkları deney giderek tehlikeli bir hal almaya başlayacaktır. Öğrenciler öteki tarafa geçerek doğaüstü varlıkların dikkatini çekmiştir ve artık her biri geçmişteki hataları ile acı bir biçimde yüzleşecektir...

Geçmişteki Sır

Bir fotoğrafçı olan ve ailesiyle yaşayan genç adam Ali, geçirdiği genetik bir rahatsızlık sonucu kendini Bosna Hersek’te, sıra dışı ve hüzünlü bir hikayenin içinde bulur! Bosna’yı hiç bilmeyen Ali, burada geçmişine dair izleri arayacaktır. Bosna’da yaşamını sürdüren Hana ise onu bu yolculuğunda yalnız bırakmayacaktır…

Başrollerinde Serkan Şenalp, Natasa Petrovic, Emir Hadzıhafızbegovic, Ufuk Bayraktar, Suzan Kardeş ve Haluk Piyes gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Raşit Görgülü oturuyor.

Jüpiter’in Uydusu

Yaşadığı ülkeden babası ile birlikte kaçmaya çalışan Aryan, sınıra vardıklarında ırkçı bir polis tarafından vurulur. Ölümün kıyısına kadar gelen Aryan hayatta kalmayı başarır ve mucizevi bir şekilde süper güçler kazanır. İçine girmiş olduğu yeni dünyaya alışmaya çalışan Aryan, tanıştığı ahlaksız bir doktorla kendisini farklı maceralar içerisinde bulur.

Kornél Mundruczó’nun yönettiği ve senaryosunu Kata Wéber ile birlikte kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Merab Ninidze, György Cserhalmi ve Mónika Balsai yer alıyor.

Körfez

Acılı bir boşanmanın ve işsizliğin neden olduğu sefaletin ardından 30’lu yaşlarının ortasındaki Selim, İzmir’deki üst orta sınıf ailesinin yanına geri taşınır. Ne ailesiyle ne de eski arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmekten pek hoşnut değildir. Selim, pek hatırlayamasada onun askerlik arkadaşı olduğunu iddia eden aylak Cihan’la vakit geçirmeye başlar. Denizden gelen kötü bir koku şehri ve apartmanlarını iyice sarınca Selim, Cihan ve arkadaşlarının yardımıyla yeni bir dünyanın imkânlarını keşfe atılır.

Film İzmir’i Alsancak’tan Karşıyaka’ya, Göztepe’den Çiğli’ye, Bayraklı’dan Kadifekale’ye kadar, sokak sokak arşınlıyor. İstanbul’dan geri dönüşün hikâyesini İzmir’in sokaklarında Selim’le beraber anlatıyor.

Sarı Sıcak

Üretim ilişkilerinin değişmesi ile birlikte sermayenin de el değiştirmesini ve bu değişimden etkilenen insanların hikâyelerini anlatmayı amaçlayan film bunu, büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin en küçük oğul İbrahim’i merkeze alarak yapıyor. İbrahim, farklı bir geleceğin hayalini kuran, kendi kaderini belirlemekte kararlı bir gençtir. Bu bölgenin acımasız sisteminin ve feodal aile yapısının getirdikleri ile İbrahim’in hayallerini gerçekleştirmeye yönelik eylemleri hem kendisi hem de ailesi için beklenmeyen sonuçlar doğuracaktır.

Tamircikler: Gizli Görev

Tom Thomas’ın ailesi, Profesör Eugenius ve asistanı Elisa ile daha önce hiç tanışmamıştır. Onların tanışmalarını sağlayan, Tom Thomas’ın, Elisa’nın çalıştığı laboratuvarda açıklanmayan olaylarlar ilgili yaptığı haberdir. Profesör Eugenius’un en son gelişmekte olan işi, Fixies’in elektrik telleri üzerinden geçmesine izin verecek küçük bir enerji bileziği aldığında, kısa sürede bir felakete dönüşür. Bu atılım sadece Fixies’in daha fazla cihazı düzeltmesini kolaylaştırmakla kalmaz aynı zamanda kendi laboratuvarını kurmak için profesöre yeterince para kazandırır.

Yarını Yok

Travis Conrad, bir kiralık katildir. Kendisine verilen son işi sırasında öldürülür; fakat tam 24 saat sürecek olan bir görev için gizemli bir şekilde diriltilir. Travis’in koluna bir geri sayım sayıcı yerleştirilmiştir. Sayaç sıfıra ulaşana kadar kendisine verilen görevi tamamlaması gerekir, yoksa ölecektir. Travis, kendisine verilen bu bir günde hem görevini tamamlamak hem hayatına mal olan insanlardan intikam almak için çabalar.

4 kez Oscar adaylığına layık görülmüş olan Ethan Hawke’ın başrolünde yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Brian Smrz oturuyor.

Zor Bir Karar

Genç bir kız olan Eylem, Hakkari’de yaşamakta ve bir kilim atölyesinde çalışmaktadır. Burnunun büyük olduğunu düşünen ve sürekli bu durumdan şikayetçi olan Eylem estetik ameliyat olmanın hayalini kurar. İstediği gibi bir buruna sahip olmanın planlarını yaparken kendini bir kaousun içinde bulur. Kardeşlerinden biri örgüte katılmıştır ve yaşadığı beldede çok kişi de bu çatışmalarda hayatını kaybetmiştir. Herkes kaygı içindeyken bir yanda babasıyla anlaşamayan büyük kardeş, bir yanda ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenen yakın bir arkadaş… Eylem arada kalmıştır, yakınlarının sorunlarıyla ilgilenerek burnuyla ilgili takıntısını unutmayı başarabilecek midir?

Kaynak: İHA