Türk İhracatçılar İsrail Gıda Fuarında

Ege Su Ürünleri ve Havyansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Başkanı Kızıltan: 'İsrail'de Türk ürünlerine olan sempati artmış durumda. Market raflarında ve restoranların menülerinde Türk su ürünleri yer alıyor'

Türkiye'de gıda ihracatı yapan 16 firma, İsrail'in tek gıda fuarı olan ISRAFOOD 2017'ye katıldı.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamada, kuru meyve, yaş sebze ve meyve, su ürünleri, hayvansal mamuller ile zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları birliklerince stant açılan fuarda, Türk ihraç ürünleri tanıtıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye'de ihracatta hava kargoyu en yoğun kullanan sektörlerin başında geldiklerini kaydetti.

İzmir - Tel Aviv arasındaki hava kargo seferleri sayesinde İsrail'e 2017 yılının Ocak-Ekim döneminde su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatının yüzde 29 artarak 16 milyon dolara çıktığını bildiren Kızıltan, "İsrail'de Türk ürünlerine olan sempati artmış durumda. Market raflarında ve restoranların menülerinde Türk su ürünleri yer alıyor." ifadelerini kullandı.

BirlikYönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir de 9 aylık dönemde Türkiye'den İsrail'e en fazla 6 milyon dolarla çipura ve 4 milyon dolarla levrek ihracatı yapıldığını belirtti.
Kaynak: AA