'Ponzi' Yöntemiyle Dolandırıcılık Davası

Bursa'da, 'Ponzi' yöntemiyle 57 kişiyi 13 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan biri tutuklu 5 sanığın tahliye ve beraat talepleri reddedildi Tutuklu sanık Arzu Mertkil: 'Ben insanlara danışmanlık hizmeti veriyorum, tahliyemi talep ediyorum' Dolandırılan kişilerden Emel D: 'Toplamda 15 bin lira parayı şu anda tutuklu olan sanık Arzu'ya elden verdim. Kendisiyle sözleşme yapmadık, aptal olduğum için parayı verdim'

Bursa'da, "Ponzi" olarak bilinen, "birlikte iş kurma ve yardım bahanesiyle para toplama" yöntemiyle 57 kişiyi 13 milyon lira dolandırdığı öne sürülen biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık Arzu Mertkil (38), tutuksuz yargılanan Gökmen Ş, Serkan Ç, Selçuk T. ve Reşat A. ile tarafların avukatları ve mağdurlar katıldı.Peruk takarak kılık değiştirdiği ve vatandaşları dolandırdığı iddia edilen "Ponzi Arzu" lakaplı kadın sanık, duruşmada başörtüsü takarak hazır bulundu.

Hakkında 798 yıla kadar hapis cezası talep edilen Arzu Mertkil, savunmasında, "Somut delil olmadığı için dosyanın bilirkişiye gönderilmesini istiyorum. Özcan Bey'in ofisinde buluştuğumuzda sadece ben yoktum. Benimle birlikte 6 firmanın sahipleri vardı. Ben insanlara danışmanlık hizmeti veriyorum, tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Arzu Mertgil’den şikayetçi olduğunu ifade eden müşteki Emel D. (45) ise "Toplamda 15 bin lira parayı şu anda tutuklu olan sanık Arzu'ya elden verdim. Kendisiyle sözleşme yapmadık, aptal olduğum için parayı verdim. 500 lira kredi ödemesiyle birlikte toplamda bin 500 lira ayda ödeyecekti. Arzu 3 ay ödeme yaptı, sonra para gelmedi, şikayetçiyim." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, şahitlerin dinlenmesinin ardından sanıkların beraat ve tahliye taleplerini reddetti, duruşmayı erteledi.

- Olay

Görüştüğü kişileri "birlikte iş kurma ve yardım bahanesiyle para toplama ve getirisinin üzerinde gelir sağlama" vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla aranan Mertgil, Mustafakemalpaşa ilçesinde 11 Şubat'ta kendisine ait olmayan sürücü ehliyeti, kimlik ve 18 perukla yakalanmıştı.
Kaynak: AA