'Öğrencilerin Yemeği Yerde Yediği' İddiası

MEB Müsteşarı Tekin: 'Haberdeki fotoğraf, okulun ilk yapıldığı günlerde çekilmiş, tek günlük fotoğraf' 'Öğrencilerimiz fotoğraflarda gösterildiği gibi yerde değil, her zaman sınıflarında öğretmen eşliğinde yemeklerini yemektedir'.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, bir gazetede "Öğrencilerin yemek çilesi" başlığıyla yer alan habere konu olan fotoğrafın, 2014'te okulun yapıldığı ilk günlerde çekildiğini, öğrencilerin fotoğraflarda gösterildiği gibi yerde değil, her zaman sınıflarında öğretmen eşiliğinde yemek yediklerini bildirdi.

Tekin, Twitter hesabından, bir gazetede yer alan "Öğrencilerin yemek çilesi" başlıklı haberde kullanılan fotoğrafla ilgili paylaşımda bulundu.

Haberde kullanılan fotoğrafın 2014 yılında ve okulun yapıldığı ilk günlerde çekildiğini belirten Tekin, "Haberdeki fotoğraf, okulun ilk yapıldığı günlerde çekilmiş, tek günlük fotoğraf. Öğrencilerimiz fotoğraflarda gösterildiği gibi yerde değil, her zaman sınıflarında öğretmen eşliğinde yemeklerini yemektedir. Keşke güzel bir yemekhaneleri olsa ama olmadığı yerlerde bir sınıf bu amaç için ayrılıyor." ifadelerini kullandı.

Yusuf Tekin, haberde okulla ilgili yer alan bilgilerin de gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, okulun adının "Göbeklitepe" değil, "Göktepe", derslik sayısının 9 değil 24, öğrenci sayısının bin 600 değil, 375 olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA