Niğde'de 'Birlikler Ve Kooperatifçiler' Çalıştayı

Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Şubesi tarafından "Birlikler ve Kooperatifçiler" çalıştayı düzenlendi.



Bir otelde düzenlenen çalıştayda, işbirliği kültürünün artırılmasına yönelik yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Programda konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı İl Temsilcisi Davut Yeşil, yaptıkları çalışmalarda il düzeyinde işbirliği kültürünün zayıf olduğunu söyledi.

İşbirliği kültürünü artırmanın önemli olduğunu belirten Yeşil, "Bu sorunların aşılması içinde kooperatif ve birliklerin yapılarının güçlendirilmesi ve bunların daha aktif hale getirilmesi çözüm önerisi olarak ortaya çıktı. Bu kapsamda da Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte böyle bir çalışma yaparsak işbirliği kültürünü artırmaya yönelik bazı çözümler üretebiliriz diye düşünüyoruz." dedi.

Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Asım Baş da kurum olarak kooperatifleri ve birlikleri, paydaşları olarak gördüklerini dile getirdi.

Baş, "Birlikte hareket etmenin, beraber yol almanın getirdiği bir çok avantajı ile karşılaşılan sorunların aşılmasının daha hızlı olacağını düşünüyorum. Kooperatifçiler ve birlikleri günümüz toplumlarında üçüncü bir ekonomik veri olarak değerlendirebiliriz. Doğru yönlendirme doğru projelendirme sahaya hep birlikte inildiği ve paydaşlarla bir araya gelindiği taktirde çok güzel sonuçlar elde edilebileceğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, çalışma kültürünü artırmanın katkılarına ilişkin birer sunum yaptı.

Kaynak: AA