Merzifon'da 'Yeşeren Engelsiz Tohumlar' Projesi

Merzifon Sevinç Orhan Erzengin Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün hazırladığı "Yeşeren Engelsiz Tohumlar" projesi hibe desteği kazandı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulduktan sonra hibe alan projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Muttalip Nalbant, öğrencilerin Avrupalı olma ve Avrupalılaşma konularında fikir sahibi olmalarını amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında Almanya'da 21 günlük "Tarım ve Bahçecilik" alanında uygulamalı beceri eğitimi, mesleki staj ve gözlem faaliyetlerini gerçekleştireceklerini aktaran Nalbant şöyle konuştu:

Proje kapsamında öğrencilerimiz yapılacak olan kültürel faaliyetlerle Almanya’yı tanıma imkanı bulacaklar. Aldıkları eğitim ve staj programı ile mesleki becerilerini artırma fırsatı elde edecekler. Yapılan kurslar ve eğitim programlarıyla katılımcılar, yurtdışı hareketlilik öncesinde hazırlıklarına başlamışlardır."

Erasmus projelerini oldukça önemsediklerinin altını çizen Nalbant, Almanya'daki proje faaliyetlerine 10 öğretmen ve 10 öğrencinin katılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA