Kilis'te İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı

Kilis Belediyesi, kadınlardan oluşturulan 'yardım timi' aracılığıyla kentteki ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtıyor.

Kilis'te kadınların oluşturduğu "yardım timi", kışın gelmesiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Belediyenin öncülüğünde bir araya gelen gönüllü 100 kadın, kent genelinde yaptıkları bir aylık çalışmanın ardından tespit ettikleri ihtiyaç sahibi 6 bin 500 aileye gıda kolilerini ulaştırıyor.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan yardım faaliyetlerinin büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Umut ve barışın ana şehri Kilis'in büyük göç aldığını anlatan Kara, özellikle geçen yıl atılan füzelerin kent ekonomisini olumsuz etkilediğini ifade etti. Kara, şunları kaydetti:

"Yaşanan olumsuzlukların sonrasında da iş imkanlarımız çok kısıtlandı, ekonomik sıkıntılar yaşar hale geldik. Hükümetimizden aldığımız destekle belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Şimdi de 100 kişilik bir yardım timimiz arazide tek tek evleri tespit ediyorlar ve ihtiyacı olan ailelere gıda yardımı yapıyoruz. Şu ana kadar tespitimiz 6 bin 500 kişi. Bu ailelere dağıtım başladı ve 1 hafta içerisinde bitireceğiz. Yeni imkanlar bulduğumuz takdirde dağıtımlara devam edeceğiz."

Yardımlardan yararlanan Fatma Karataş da ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen yardım faaliyetlerinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Kaynak: AA