Kepez'e Bin Adet Çam Fıstığı Fidanı Dikildi

Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesinde 4 dönümlük alana bin adet çam fıstığı dikildi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma Dergisi desteği ile Fevzi Çakmak Mahallesindeki 4 dönümlük park alanında bin çam fıstığı toprakla buluşturuldu.

Gönüllülerle fidan diken Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin zengin bir orman varlığına sahip olduğunu belirtti.

Belediye olarak bu ormanları ihya ederek sosyal hayatın içerisine kazandırdıklarını ifade eden Tütüncü, "Bununla birlikte gelecek kuşaklarında altında gölgelenebileceği ormanlık alanlar oluşturuyoruz. Bin adet fıstık çamını toprakla buluşturduk. Küçücük fidanlar günün birinde büyüyecekler ve bizden sondaki kuşakların altında oynayabileceği, dinlenebileceği, eğleneceği muhteşem bir ormanlık alan olacak." dedi.

Tütüncü, Kepez'de sadece çam ormanları oluşturmadıklarını, yıllanmış, asırlık zeytin ağaçlarından güzel bir bahçe ortaya çıkardıklarını anlatarak, "Yine servi ağacı dikilmesi ile ilgili bir kampanya başlattık. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Kepez'in ağaçlandırma seferberliğine hız verdik. Ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Kaynak: AA