Hollanda'dan Trump'ın İslamofobik Paylaşımına İlişkin Açıklama

Savcılık, Trump'un yeniden paylaştığı videolardaki saldırgan kişinin Hollandalı olduğunu bildirdi.

Hollanda, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden paylaştığı aşırı sağcı İngiliz siyasetçi Jayda Fransen'in Twitter hesabında yayınladığı İslamofobik videolardaki saldırgan kişinin kendi vatandaşı olduğunu açıkladı.

Kuzey Hollanda Savcılığından yapılan açıklamada, İslamofobik videolarda görülen saldırgan kişinin Hollandalı olduğunu belirtildi.

Açıklamada, bu yıl mayıs ayında iki çocuk arasında çıkan kavgada saldırgan çocuğun göçmen değil Hollandalı olduğu aktarıldı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada çocuğa verilen cezadan sonra dosyanın kapandığı bilgisi paylaşıldı.

Gerçeklerin önemli olduğuna vurgu yapan Hollanda'nın Washington Büyükelçiliği de videodaki şiddet kullanan failin Hollanda'da doğup büyüdüğü ve ülkenin kanunlarına göre cezasını çektiği mesajını paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, aşırı sağcı İngiliz siyasetçi Jayda Fransen'in Twitter hesabında yayınladığı İslamofobik videoları yeniden paylaşmıştı. Videoların birinin altında, Hollanda'da Müslüman bir göçmenin koltuk değnekli Hollandalı bir çocuğu dövdüğü yazıyordu.
Kaynak: AA