Hasan Polatkan Havalimanı Bir İlke Daha İmza Attı

Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı 2017 yılında dünyanın ilk sertifikalı üniversite havalimanı olarak tarihe geçti.

Hasan Polatkan Havalimanı Bir İlke Daha İmza Attı
Hasan Polatkan Havalimanı Sorumlu Müdürü ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Kurama, Hasan Polatkan Havalimanı’na verilmiş olan sertifika ve terminal binası işletme ruhsatını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a makamında takdim etti. Takdim törenine Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi personeli de katılım gösterdi. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Hasan Polatkan Havalimanı’nın almış olduğu sertifika ve havalimanı terminal binası işletme ruhsatına ilişkin görüşlerini şu şekilde aktardı:

“1989 yılında trafiğe açılan havalimanımız, Eskişehir ve civar bölge hava taşımacılığı ihtiyacını karşılamayı kendine vizyon edindi. Yapılan çalışmalar neticesinde Hasan Polatkan Havalimanı’nın 19 Eylül 2005 tarihli bakanlık oluru ile geçici hava hudut kapısı belirlendi. Ayrıca 2007 yılında aldığı işletme ruhsatı ile de dünyanın ilk ruhsatlı üniversite havaalanı olarak tarihe geçti. Bunun yanı sıra bölgenin uluslararası hava ulaşımı ihtiyacını kalıcı olarak karşılamak amacı ile 2014 yılında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı (UDHB) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) havalimanı sertifika başvurusu yapıldı. 2014 yılında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 19 Eylül 2017 tarihli olur ile UDHB SHGM tarafından havalimanımızın sertifikası 23 Kasım 2017 tarihinde dekanımıza teslim edildi. Bunun yanı sıra Eskişehir ve bölge halkımızın ilgisinin arttığı havalimanımızda gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları ve geçtiğimiz günlerde işletme ruhsatını aldığımız Havalimanı Terminal Binamızın kapasite artırımı, yenileme projesi ile yolcularımızın çok daha iyi koşullarda ağırlanması hedeflerimiz arasında.”
Kaynak: İHA