GÜNCELLEME - Osmaniye'de Sahte Engelli Raporu Alma Girişimi İddiası

Şeker hastası komşusundan aldığı kan örneğiyle hastaneye başvurarak engelli raporu almaya çalıştığı iddia edilen kadın ile ona yardım ettiği öne sürülen 2 kişi Adana'da yakalandı Osmaniye'de adliyeye sevk edilen şüpheliler serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Osmaniye'de şeker hastası komşusundan aldığı kan örneğiyle hastaneye başvurarak engelli raporu almaya çalıştığı öne sürülen kadın ile ona yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildiği adliyede salıverildi.

Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçedeki devlet hastanesine başvurarak şeker hastası olduğunu belirtip engelli raporu almaya çalışan Selda U'nun başkasına ait kan örneği sunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında şüpheli Selda U'ya şeker hastası komşusu Aysel Ç'nin kan örneğini verdiği, Mehmet G.E'nin ise hastanedeki işlemleri takip ettiği belirlendi.

Adana'da oldukları tespit edilen 3 şüpheli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmayla yakalandı.

Selda U'nun hastanede verdiği ilk kan örneğinde şeker oranının yüksek çıkması üzerine doktorun yeni bir test istediği, ikinci kan örneğinde ise değerin düşük çıktığı belirtildi. Doktorun şüphelenmesi üzerine hastanenin güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği ve kadını bir erkeğin yönlendirdiğinin belirlemesiyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Şüpheli Selda U'nun ifadesinde, kamuda işe yerleşebilmek için bu yola başvurduğunu ve pişman olduğunu söylediği iddia edildi.

Bu arada, şüphelilerden Mehmet G.E'nin "evrakta sahtecilik" suçundan daha önce cezaevine girdiği bildirildi.

Zanlılar, Adana Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldı.
Kaynak: AA