GTSO Kasım Ayı Toplantısı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nın (GTSO) kasım ayı olağan meclis toplantısında, istihdam fuarı konuşuldu.

Toplantıda konuşan Gemlik İŞKUR Müdürü Ünver Ünver, fuarın beklentilerinin çok üzerinde bir katılıma sahne olduğunu belirtti.

Ünver, "2 gün süren fuarımıza çoğunluğu bayanların oluşturduğu 8 bin civarında katılım oldu. 8 bin 300 CV doldurulurken, birebir olarak 2 bin 300 iş görüşmesi gerçekleştirildi. Şu ana kadar bin civarında kişinin işe yerleştirilmesinde son aşamaya gelirken, bu sayı önümüzdeki zaman diliminde 2 bin 500'ü bulacak." diye konuştu.

Ünver, fuarda üniversitelerde ve yüksek lisans alanlarında eğitim gören 300'e yakın öğrencinin de staj planlamasının yapıldığını söyledi.

GTBO Başkanı Kemal Akıt ise GTSO'nun da büyük destek verdiği fuarın, ilerleyen zamanlarda daha da kapsamlı olarak devam edeceğini bildirdi.

Gemlik'in bu konuda bir ilki başardığını belirten Akıt, "Bu sanayicimiz ve işe ihtiyacı olanlar için iyi bir fırsat oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

GTBO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir de "Genel olarak katılım güzeldi. Biz de Gemlik'teki STK'lar olarak elimizden gelen desteği verdik. Türkiye'de ilk defa bir ilçede ve Gemlik'te yapılıyor olması da ayrıca önemliydi. Gerek 45 katılımcı firmaya ve gerekse hiç bir emeğini esirgemeyen tüm ilgililere Gemlik iş dünyası olarak farklılığımızı ortaya koydukları için." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA