Gelibolu'da Atatürk Büstleri Yenileniyor

Gelibolu Belediyesi ilçede bulunan okullardaki Atatürk büstlerini yeniliyor.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan yenileme çalışmasının ardından düzenlenen törende, okulların her türlü gereksiniminde imkanlar ölçüsünde destekte bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda Atatürk büstlerinin yenilendiğini ifade eden Özacar, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk beklentisinin tamamını çocuklara geleceği olan gençlerimize ayırmıştır. Dünyada ilk çocuk bayramı ve ilk gençlik bayramı ülkemizde kutlanmıştır, kutlanmaya devam ediyor. Atatürk’ün gençliğe bakış açısının en önemli göstergesi budur ama gençliğe şunu da öğütlemektedir. ‘Çocuklar gençler okuyun gelecek sizlersiniz, bilgi ve bilim yolunuz açık olsun.’ Bizler Atatürk’ün bizlere bıraktığı benim en büyük eserim dediği Cumhuriyeti korumak, yüceltmek onun gösterdiği yolda gitme azmindeyiz. Asla ve asla onun değerlerinden Cumhuriyet ülküsünden, ilke ve devrimlerinden vazgeçmeyeceğimizi defalarca olduğu gibi bugünde bir kez daha ifade ediyoruz. Atatürk’ün sarsılmaz ilkelerine sahip çıkmayı sonsuza kadar sürdüreceğiz. O’na ufak bir saygı göstergesi olarak da buradaki büstünü yenileyip açılışını yapıyoruz."

Okul Müdürü Mesut Kaya ise Başkan Özacar'a okullarındaki Atatürk büstünü yenilediği için teşekkür etti.

Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya da Atatürk'ün değerini en çok yarımada da yaşayanların bilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu yarımada da 250 bin şehidimiz var ve bunların başında Atatürk vardı. O’nu iyi bilelim, iyi tanıyalım ve mirasına sahip çıkalım. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel büstümüzü yapan başta Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve çalışma arkadaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA