GEBKİM Camisi'nin Temeli Atıldı

Dilovası ilçesindeki Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEBKİM) inşa edilecek caminin temeli törenle atıldı.

Selçuklu ve Osmanlı mimarileri esas alınarak inşa edilecek ve tamamlandığında aynı anda bin 100 kişinin ibadet edebileceği caminin temel atma törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ve bölgede faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile çalışanlar katıldı.

Vali Aksoy, törende yaptığı konuşmada, bölgedeki sanayi kuruşlarında çalışanların ibadetlerini rahatlıkla yapabilecekleri caminin temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

OSB'lerde daha fazla kadın istihdam edilmesini arzu ettiğini vurgulayan Aksoy, her bölgenin mutlaka bir çocuk gündüz bakım evi ve kreş yapmasını istediğini kaydetti.

GEBKİM Başkanı İbrahim Vefa Aracı ise, GEBKİM Yerleşkesindeki eksiklikleri bir bir gidermek için belli bir planlama doğrultusunda çalıştıklarını dile getirerek, temelini attıkları caminin 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, caminin temelini attı.

Kaynak: AA