'FETÖ, Kılıçdaroğlu'na Hata Üstüne Hata Yaptırıyor'

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam: 'FETÖ, yoksa Kılıçdaroğlu'nu da götürmek ve yeni birini getirmek için bir operasyon mu yapıyor? Çünkü eline bu sahte paçavraları belge diye vererek, 17/25 Aralık'tan beri zaman zaman servis ederek onu kötü bir şekilde kullanıp yönlendiriyor. Hata üstüne hata yaptırıyor' 'Çamur at izi kalsın, diye bir yaklaşımda bulunduğu halde çamurun izi hep kendi üzerinde kalıyor'

AYNUR EKİZ - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, "FETÖ, yoksa Kılıçdaroğlu'nu da götürmek ve yeni birini getirmek için bir operasyon mu yapıyor? Çünkü eline bu sahte paçavraları belge diye vererek, 17/25 Aralık'tan beri zaman zaman servis ederek onu kötü bir şekilde kullanıp yönlendiriyor. Hata üstüne hata yaptırıyor." diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadına yönelik şiddet konusundaki açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik iddialarıyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Çam, 4,5 milyon kadın üyesi olan AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının, Kılıçdaroğlu'nun kadına yönelik şiddet konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin kadınlardan çok büyük tepkiler aldığını aktardı. Çam, "Her fırsatta kameraların karşısına geçen, sokaklarda yürüyüşler yapan CHP'nin kadın örgütlerinin buna da tepki vermesini beklerdik. Bir kaşık suda fırtına kopartan bu örgütleri, kendi genel başkanlarına da aynı tepkiyi vermeye davet ettik. Ama bugüne kadar en ufak bir ses çıkmadı." dedi.

- "Çamurun izi hep kendi üzerinde kalıyor"

CHP'nin yalanlar üzerine kurulmuş bir siyaset güttüğünü aktaran Çam, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında dile getirdiği iddiaların ilk olmadığını hatırlattı.

Gerek 16 Nisan gerek 17-25 Aralık sürecinde iftiralar üzerinden bir siyaset güdüldüğünü belirten Çam, "Bizler kadınlar olarak, temiz siyasete her zaman davet ettik. Ancak gördüğümüz tabloda dün anamuhalefetin grup toplantısında belge adı altında kağıtları sallayarak, daha metni bile tam olarak okuyamayarak birtakım iftiralarda bulundu. Kılıçdaroğlu, bu belgeleri neden basın mensuplarına vermedi?" dedi.

Yenilgiye doymayan bir anamuhalefet lideri olduğunu ifade eden Çam, şöyle devam etti: "Çamur at izi kalsın, diye bir yaklaşımda bulunduğu halde çamurun izi hep kendi üzerinde kalıyor. Onun için bu tarz yaklaşımlara son vermesini, temiz siyaset yapmasını kadınlar adına istiyoruz. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile Rıza Sarraf'ın aynı anda gündem oluşturacak açıklamaları, aynı yerden düğmeye basıldığını açıkça göstermiştir."

- "FETÖ'nün CHP içinde ameliyat yapmasına sevinmeyiz"

"FETÖ, yoksa Kılıçdaroğlu'nu da götürmek ve yeni birini getirmek için bir operasyon mu yapıyor?" diyen Çam, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü eline bu sahte paçavraları belge diye vererek, 17/25 Aralık'tan beri zaman zaman servis ederek onu kötü bir şekilde kullanıp yönlendiriyor. Hata üstüne hata yaptırıyor. İnsanın bu kadar çok hata yapması ve tuzağa düşmesi ancak iki nedenle açıklanabilir. Kötü bir şekilde etrafında onu yönlendiren kirli bir mekanizma ya da basiretsizlik, ferasetsizlik, mantıksızlık derecesinde hırsa kapılma, kötü ve çirkin bir ahlaki seviye içine düçar olma şeklinde düşünülebilir. Biz ne kadar can sıkıcı ve çirkin bir siyaset tarzı yapan bir lider olsa da hain FETÖ'nün CHP içinde ikinci kez bir ameliyat yapmasına, anamuhalefet liderini götürecek tarzda yalan ve tuzaklarla dolu sinsi oyunlar kurmasına sevinmeyiz. Ancak, Kılıçdaroğlu maalesef bu sefer de sert bir kayaya çarptı. Çok büyük bir hata yaptı ya da ona yaptırıldı."

Çam, "Kılıçdaroğlu'nun düştüğü çirkin ve rezil duruma rağmen hala akıllanamaması düşündürücü." diyerek bunun, başından beri girdiği sarmalın ve elini kaptırmasının bir sonucu olabileceğini bildirdi.

Çam, şunları kaydetti:

"Adeta FETÖ'nün çizgisinden çıkamayışının tezahürü denilebilir. Ancak ülkemizin beka tehdidi açısından bakıldığında nasıl ki hükümet ve devletin başının bağımsız, hür ve yalnızca millete hesap verebilir olması gerekiyorsa bu, anamuhalefet için de geçerlidir. Şayet hür düşünüp siyaset yapamıyorsa ülkede ciddi bir anamuhalefet ve beka tehlikesine yol açacak bir tehditle karşı karşıyayız demektir."
Kaynak: AA