Eylem Hazırlığındaki İki Terörist Adana'da Yakalandı

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Çukurova ve İçel sorumluları oldukları belirlenen iki şüpheli, eylem yapmak için geldikleri Adana'da gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Çukurova ve İçel sorumluları oldukları öne sürülen 2 şüpheli, eylem yapmak için geldikleri Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polisin ortak çalışmasıyla yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve MİT ekipleri, Diyarbakır'da bir araçta içinde bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu 25 kilogramlık 4 çuval ve İstanbul'da bomba düzenekli düdüklü tencerede parmak izi çıkan S.D'nin 27 Kasım'da eylem yapmak için Adana'ya geldiğini belirledi.

Polis ve MİT ekipleri, terör örgütünün Adana, İçel, Hatay ve Osmaniye'yi kapsayan sözde Çukurova alan sorumlusu olduğu iddia edilen S.D'nin kentte örgütün sözde İçel sorumlusu olduğu öne sürülen Y.B. ile buluştuğunu tespit etti.

Ekipler, derinleştirerek yürüttükleri çalışmanın ardından şüpheliler S.D. ve Y.B'yi kent merkezinde yakaladı. S.D'nin üzerinde yapılan aramada sahte kimlik bulundu.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA