Erzincan AK Parti Gençlik Kolları'ndan Ahıska Türklerine Kandil Simidi

Erzincan AK Parti Gençlik Kolları, Mevlid Kandili münasebetiyle Türkiye’de iskân ettirilen Ahıska Türklerine kandil simidi dağıttılar.

Erzincan AK Parti Gençlik Kolları'ndan Ahıska Türklerine Kandil Simidi
Erzincan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş ve beraberindeki gençlik kolları mensubu gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın koordinasyonunda Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerini evlerinde ziyaret ederek, kandil simidi dağıttılar.

Mevlit Kandili’nde, yatsı namazını Erzincan’ın Üzümlü ilçesindeki Ensar Camii’nde kılan Üzümlü halkı ve Ahıska Türklerinin Mevlid Kandilini kutlayan Erzincan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş ve beraberindeki gençlik kolları mensubu gençler, camide çıkan cami cemaatine ve güvenlik güçlerine kandil simidi dağıtmayı da ihmal etmediler.

Cami cemaatinin evlerine dağılmasının ardından Ahıska Türklerini evlerinde tek tek ziyaret eden Erzincan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş ve beraberindeki gençlik kolları mensubu gençler, ailelere sürpriz ziyaret yaparak, kandil simidi dağıttılar.

Erzincan’ın tarihten bugüne ensar ve muhacir anlayışını en iyi şekilde bilen kadim şehirlerden biri olduğunu dile getiren Erzincan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş, Mevlid Kandili münasebetiyle Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde misafir edilen Ahıska Türklerine kandil simidi ikram ettiklerini kaydetti.

Enver Arslan isimli Ahıska Türkü bir vatandaş ise Erzincan AK Parti Gençlik Kolları’nın Mevlid Kandili’nde kendilerini unutmamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu topraklarda mağdur olan tüm islam aleminin çektiği çilelerin dinmesini istedi.
Kaynak: İHA