Dünyanın Tünel İçerisindeki İlk Akvaryumu İçin İhale Yapılacak

Trabzon'da su altı canlılarının tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlaması amacıyla Ortahisar Belediyesince yapılacak 196 metrelik 'tünel akvaryum' için ihale sürecinin aralık ayında başlayacağı bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dünyanın ilk tünel içerisinde akvaryumu olma özelliği taşıyacak olan "tünel akvaryum" projesi için ihale sürecinin aralık ayında başlayacağını bildirdi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacak proje için çalışmaların devam ettiğini belirterek tesisin dünyanın ilk tünel içerisindeki akvaryumu olacağını ifade etti.

Tünel açılmasıyla ilgili birinci etap güzergahının, Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca onaylandığına işaret eden Genç, "Zeminle ilgili analizler yapıldı. Yapılan son analizlere göre yeni bir çalışma önerisi bulunulmaması halinde ihale süreci önümüzdeki aralık ayında başlayacak." dedi.

Projenin 196 metre uzunluğunda olacağına dikkati çeken Genç, şunları söyledi:

"Proje, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan Ayasofya-Ganita arası kültür aksı güzergahı içerisinde kalıyor. Projenin bitmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin konaklama gerekçelerini çeşitlendirmek ve bunun sonucunda da kentin ekonomisine katkı sağlamayı öncelikli hedef olarak belirledik. Akvaryum toplamda 3 bin 765 metrekare yapı alanına sahip olacak. Ayrıca ziyaretçi yürüyüş mesafesi ise yaklaşık 240 metre olacak."

Akvaryumda amazon nehri konseptinin uygulanacağını vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

"Yağmur ormanlarını temsil eden tatlı su akvaryumu, Trabzon'u simgeleyen objelerden oluşturacağımız reklam ve fotoğraf çekim alanları, teraryum bölümünde ise tropik kuşlar, akrep ve örümceklerin sergilendiği adrenalin alanları olacak. En çok turist çeken Karadeniz illerinden biri olan Trabzon'a böyle bir eseri yapıyor olmak çok önemli diye düşünüyorum. Ticari, sosyal ve kültürel bir merkez olan Trabzon, tünel akvaryum ile bölge halkının ve turistlerin ilgi odağı olacaktır."

Genç, projedeki katkılarından dolayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TOKİ Başkanı Ergün Turan'a da teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA