Adana'daki Terör Davası

PKK terör örgütüne üye olma ve benzeri suçlardan yargılanan tutuklu 4 sanıktan 3'ü tahliye edildi.

Adana'da terör örgütü PKK'ya üye olma ve benzeri suçlardan yargılanan 18 yaşından küçük tutuklu 4 sanıktan 3'ü tahliye edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar A.E, İ.U, M.Y. ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu diğer sanık Ş.U. ise mahkemeye bulunduğu Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık A.E, savunmasında, terör örgütü propagandası yapmadığını, fotoğraf çektirdiği tabancanın da oyuncak olduğunu savunarak, "Terör örgütü PKK üyesi değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

İ.U. da ikinci el aldığı bilgisayardan bir teröristin fotoğrafının çıktığını belirterek, "Ben bu kişinin anma etkinliğine katılmadım. Terör örgütü ile bir alakam yok." ifadesini kullandı.

Sanık M.Y. hakkındaki suçlamaları reddederek, şöyle devam etti:

"Benim annem vefat etti. Annemin mezarına gittiğimde mahalleden tanıdığım kişilerin kabrine uğradım. Bunların çatışmada ölen teröristler olduğunu bilmiyordum. Ben A. ile bayramda oyuncak silahlarla fotoğraf çekildim. Bundaki amaç hatıradır. Kanalda yüzerken şiddet amacı taşımayan, eğlence olsun diye söylediğim sözler slogan diye yansıtılmış bunu kabul etmiyorum. Benim ailemin geçim sıkıntısı var. Adana'nın bütün çöplüklerini gezerim. Elimin değmediği bir şey kalmamıştır. E.K'nin arabasını kundaklamadım ve not da koymadım."

Diğer sanık Ş.U. ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi.

Görevli savcı da sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar A.E, İ.U. ve Ş.U'nun yurt dışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar vererek duruşmayı 22 Şubat'a erteledi. Mahkeme, M.Y'nin tutukluluğunun devamına hükmetti.

Adana'da yürütülen terör operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan 4 şüpheli hakkında "PKK terör örgütüne üye olma, suç örgütlerinin isimlerini kullanarak, tehditte bulunmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, terör örgütü propagandası yapma" suçlarından dava açılmıştı.
Kaynak: AA