19. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı

Bu yıl Ara Güler de juri üyeleri arasına katıldı.

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında Edirne Belediyesi'nce düzenlenen 19. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması başladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması'nın ülke genelinde düzenlenen yarışmalar arasında prestijli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Yarışmanın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nca (TFSF) desteklendiğini anımsatan Gürkan, şunları kaydetti:

"UNESCO miras listesinde yer alan Kırkpınar'ın, aynı zamanda da Edirne'nin tanıtımı için Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’na büyük önem veriyoruz. Yarışmada derece ve sergileme alan her fotoğraf bu kentin tanıtımına katkı sağlıyor. 2018 yılında değerlendirmesi yapılacak yarışmamımızın jüri üyeliğine ülkemizde ve dünyada çok saygın bir yere sahip değerli üstadımız, fotoğraf duayeni sayın Ara Güler’i davet ettik. O da bizi kırmadı ve yarışmamızda jüri üyesi olmayı kabul etti. Aynı zamanda yine ünü dünyaya yayılmış fotoğraf sanatçısı ve belgesel film yapımcısı Coşkun Aral ve TFSF’nin Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Özdemir de yarışmamızda jüri üyesi olmayı kabul ettiler. EFOD Başkanı Serdar İyiiz ve Edirneli fotoğraf sanatçımız Enver Şengül de yarışmamızda jüri üyesi olarak bize katkı sağlayacaklar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Gürkan, başvuruların 4 Mayıs 2018 tarihine kadar TFSF'nin sitesindeki yarışmalar bölümünden online yapılabileceğini kaydetti.

Sonuçları 17 Mayıs tarihinde açıklanacak yarışmada, birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin, belediye özel ödülünü alan kişiye 2 bin, mansiyon almaya hak kazanan 3 eser sahibine de biner lira ödül verileceği öğrenildi. Sergilemeye seçilecek eser başına ise fotoğraf sahiplerine 200'er lira ödeneceği belirtildi.

Kaynak: AA