Vali Su Başkanlığında 'Masa Başı Tatbikatı' Gerçekleştirildi

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, İçel İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan ‘masa başı tatbikatı’, İçel Valisi Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Su Başkanlığında 'Masa Başı Tatbikatı' Gerçekleştirildi
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen tatbikata vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, 26 hizmet grubu yöneticisi ve yardımcı birim sorumluları katıldı.

Tüm hizmet grubu yöneticilerine, görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılmasıyla başlayan tatbikatta, yerel düzeydeki 26 hizmet grubunun yöneticilerinden, daha önce hazırlanan masa başı tatbikat senaryosunu esas alarak alt senaryolarını oluşturmaları istendi.

Tatbikatta her hizmet grubuna söz hakkı verilerek, senaryo gereği İçel’de meydana gelebilecek muhtemel bir sel felaketi anında, ilgili kurumların felakete müdahale konusunda oluşturdukları plan çerçevesindeki müdahale yöntemleri, yine bizzat hizmet grubu yöneticileri tarafından anlatıldı. Oluşturulan senaryo çerçevesinde, katılımcılara sel afeti öncesi, sırası ve sonrasında sel afeti yönetimi ile ilgili doğru hareket tarzları kazandırılarak farkındalık sağlandı.
Kaynak: İHA