Üzerine Kaynar Su Dökülen Köpek Sağlığına Kavuştu

Bir yaşındaki pitbull cinsi köpek, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde tedavi edildi.

Bursa'da, üzerine kaynar su döküldüğü için sırt derisi tamamen yanmış halde bulunan bir yaşındaki pitbull cinsi köpek, 3 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyeye bağlı Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi ekipleri, Bursa-Yalova karayolunda sırtına kaynar su dökülen pitbull cinsi bir köpek bulunduğu ihbarı aldı.

Bunun üzerine hayvanı barınağa getiren ekipler, sırt derisi tamamen yanan ve buradaki kasları da zarar gören bir yaşındaki dişi köpeği tedavi altına aldı. Yaklaşık 3 aylık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan köpeğin yarası, tamamen kapandı.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dilek Yosun, köpeğin barınağa getirildiğinde çok kötü durumda olduğunu belirtti.

Yosun, "Tüm sırtı yandığı için ağır yaralıydı. Ekiplerimiz, köpeği sağlığına kavuşturabilmek adına gereken her şeyi yaptı. Yaklaşık 3 aydır tedavi uyguladığımız can dostumuz sağlığına kavuştu. Hatta kilo dahi aldı. Köpeği barınağımızda kontrol altında tutmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA