Türkeş'in Doğumunun 100. Yılı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin: 'Ömrünü adadığı Türklük davasıyla bir devre damgasını vuran Alparslan Türkeş, idealleri ve fikirleriyle partisi MHP'de ve Türk devletinin 15 Temmuz sonrası politikalarında yaşamaya devam etmektedir' 'Ülkemizi büyük bir felaketten kurtarabilmek, birlik ve kardeşliğimizi bozma oyunlarını etkisiz hale getirmek, milli güvenliğimize ve devletin ülkesi ve milletiyle bekasına katkı verebilmek için 'kan kusup kızılcık şerbeti içtik' demeye devam edeceğiz. Yeter ki büyük Türk milleti ve devletimiz ebed müddet var olsun, Türk vatanı üzerindeki emperyalist hesaplar bozulsun'

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Ömrünü adadığı Türklük davasıyla bir devre damgasını vuran Alparslan Türkeş, idealleri ve fikirleriyle partisi MHP'de ve Türk devletinin 15 Temmuz sonrası politikalarında yaşamaya devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in doğumunun yüzüncü yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkeş'i rahmet ve şükranla andıklarını belirtti.

Alparslan Türkeş-Devlet Bahçeli çizgisinin temsil ettiği milliyetçi tavrın yeniden devletin resmi söylemlerine ve politikalarına yansımasından memnuniyet duyduğunu vurgulayan Çetin, "Ömrünü adadığı Türklük davasıyla bir devre damgasını vuran Alparslan Türkeş, idealleri ve fikirleriyle partisi MHP'de ve Türk devletinin 15 Temmuz sonrası politikalarında yaşamaya devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Çetin, Türkeş'in, millet ve devlet hayatında silinmez izler bırakmış büyük bir dava adamı olduğunu, idealistliği, kişiliği, enerjisi ve Türk milliyetçiliği özelliklerini anımsattı.

Alparslan Türkeş'in, Türk devletinin ve milletinin sonu belli olmayan maceralara sürüklenmesinin daima karşısında durduğunu kaydeden Çetin, Türkeş'in, FETÖ'cüler gibi geçmişte başka emperyalist ülkelerin operasyonlarına alet olanlara karşı da Türk milletini bilinçlendirme ve uyarma görevini yerine getirdiğini vurguladı.

Şefkat Çetin, açıklamasında şu görüşlerini paylaştı:

"Dağıtılmak istenen kervanımızı toparlamak, başka partilere pazarlanan tabanımızı geri kazanmak için Türkeş'in etrafında kenetlenen ülkücü kadroların gayretleri sayesinde MHP Türkiye'nin etkili bir siyasi aktörü haline gelmiştir. Milliyetçi, ülkücü hareketi etkisizleştirmeye, bölmeye ve itibarsızlaştırmaya karşı kadrolarımızın sergilediği ülkücü duruş, günümüzde aynı kararlılıkla sürmektedir. Siyaset mühendislerinin Türk milletinin milli refleksi ülkücüler üzerine uyguladığı fitne programına karşı gerçek ülkücüler dün Alparslan Türkeş’in, bugün Devlet Bahçeli’nin yanındaki saflarını bozmamış, birliklerini korumasını bilmişlerdir."

MHP'nin 15 Temmuz sonrası ülkenin milli güvenliğiyle ilgili toplumdaki endişelerin ortadan kalkması için milli birlik ve beraberliği tesis edecek katkıyı büyük fedakarlıklarla yaptığını belirten Çetin, "Ülkemizi büyük bir felaketten kurtarabilmek, birlik ve kardeşliğimizi bozma oyunlarını etkisiz hale getirmek, milli güvenliğimize ve devletin ülkesi ve milletiyle bekasına katkı verebilmek için 'kan kusup kızılcık şerbeti içtik' demeye devam edeceğiz. Yeter ki büyük Türk milleti ve devletimiz ebed müddet var olsun, Türk vatanı üzerindeki emperyalist hesaplar bozulsun. Türkiye’nin MHP’ye ihtiyacı olduğu müddetçe, fikirlerimiz ve kurumlarımızla daima devletimizin yanında olmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Türkeş-Bahçeli çizgisindeki milliyetçi ülkücü hareketin önemine işaret eden Çetin, şunları kaydetti:

"Büyük davalar gibi büyük liderler de ölümsüzdür. Başbuğ Türkeş’i ebediyete kadar yaşatacak ve manevi mirası olan fikirleri, idealleri ve Türklük davasına sahip çıkacak olan ülkücü nesillerin hep var olacak olmasıdır. Alparslan Türkeş’in en büyük emanetleri Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi yaşadıkça, manevi mirası da yaşamaya devam edecektir. Ülkü Ocaklı kimliğimizin yanı sıra siyasi organizasyonumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nde, onunla birlikte Türk milletine hizmet etmiş kadro insanları olarak, kutlu ülkü bayrağını şerefle taşımaktan bir adım geri durmayacağız ve Türkeş’in aziz hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA