Tarihi Sobacılar Çarşısı'nda Yangın Paniği

Ankara’da çok sayıda ahşap binanın bir arada bulunduğu Sobacılar Çarşısı’ndaki terk edilmiş bir tarihi Ankara evinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Tarihi Sobacılar Çarşısı'nda Yangın Paniği
Yangın, saat 02.00 sıralarında Altındağ Anafartalar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; çok sayıda ahşap yapının bir arada bulunduğu Sobacılar Çarşısı’nda bulunan terk edilmiş vaziyetteki 2 katlı bir evde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler kısa sürede ahşap yapının tamamına hakim oldu. Alevler içinde kalan binadan yükselen dumanlar, Ulus semtindeki pek çok noktadan görüldü.

Alevleri gören vatandaşlar, itfaiyeye ihbarda bulundu. Kısa süre sonra adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Hızla alevlere müdahalede bulunan itfaiye erleri, bir yandan da evde mahsur kalanların olması ihtimaline karşı arama çalışması başlattı. Çökmek üzere olan binada arama yapan ekipler, tehlikeli anlar yaşadı. Dev bir alev topuna dönen binaya müdahale eden ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangının ardından tarihi ahşap ev küle dönerken, çevrede bulunan diğer eski evlerin harabe görüntüsü de tarihi Anafartalar Mahallesi’nin sakinlerini düşündürdü.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.
Kaynak: İHA