Samsunspor'un Tarihine Işık Tutan Kitap

Samsunspor'un tarihini anlatmak amacıyla hazırlanan 'Geçmişten Günümüze Samsunspor' isimli kitapta, kulübün kuruluş yılının 1965 değil, 1927 olduğu ortaya konuldu.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor ile ilgili hazırlanan "Geçmişten Günümüze Samsunspor" isimli kitapta, kulübün kuruluş yılının bilinenden daha eski olduğu ortaya çıkarıldı.

Gazeteci yazar Resul Akçay tarafından, Canik Belediyesinin katkılarıyla Samsunspor'un tarihini anlatmak amacıyla "Geçmişten Günümüze Samsunspor" isimli kitap hazırlandı.

Kitabın tanıtımı amacıyla Canik Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Kulüp başkan yardımcısı Ömer Çoruh, burada yaptığı konuşmada, kitabın Samsunspor'un geçmişini gün yüzüne çıkardığını söyledi.

Kulübün 1965 olarak bilinen kuruluş yılının kitaptaki belgelerle 1927 olduğunun ortaya çıkarıldığını belirten Çoruh, "Bu konudaki çalışmalarımızı tamamlayıp Türkiye Futbol Federasyonuna kulüp kuruluş tarihinin değiştirilmesi için başvuruda bulunacağız." dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de önemli bir projeye imza atıldığını vurgulayarak, "Şehrin hafızasına ışık tutacak birçok kitap projesi gerçekleştirdik. Şimdi de bu eserle Samsunspor'un geçmiş hafızasına ışık tutacağız. 1927 yılından 2017'ye kadar Samsunspor tarihini bu kitapta topladık. Eserde emeği geçen Resul Akçay'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akçay ise böyle bir eserde imzası bulunduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından programa katılanlara "Geçmişten Günümüze Samsunspor" kitabı hediye edildi.

Programda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit düşen asker ve korucularla 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu yaşamını yitirenler için Kur'an okundu ve dua edildi.
Kaynak: AA