Rize'de 'Organ Bağışı Haftası' Etkinlikleri

Rize'de, Organ Bağışı Haftası nedeniyle halkı teşvik ve bilinçlendirmek için stant açıldı.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle vatandaşları organ bağışına teşvik etmek ve organ nakli konusunda bilgilendirmek için Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stant bir hafta boyunca açık kalacak.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, organ bağışının önemine vurgu yaparak, "Organ bağışı bir insanın organlarının bir kısmının veya tamamının, henüz sağlıklı iken, beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanmasıdır. Ayrıca yaşarken yapılabilen (böbrek gibi) organ bağışı türleri de vardır. Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Bu bilinçle ülkemizde "Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi" kurulmuş olup organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf şekilde, Bakanlığımızın kontrolünde ve denetiminde yapılmaktadır." dedi.

Tepe, organ bağışının sağlık müdürlükleri, hastaneler, emniyet müdürlüklerinde ehliyet alımı sırasında, organ nakli yapan merkezlerde, ilgili vakıf, dernek gibi kuruluşlarda yapılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA