'Okulda Besleniyorum Projesi' Başladı

Edirne’de okul öncesi eğitim gören dezavantajlı minik öğrencilerin sağlıklı kahvaltı edebilmeleri için hayata geçirilen ’Okulda Besleniyorum Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

'Okulda Besleniyorum Projesi' Başladı
Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ve İŞKUR ortaklığında yürütülen “Okulda Besleniyorum Projesi” Edirne Gazi İlköğretim Okulu’nda, Edirne Valisi Günay Özdemir’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Edirne genelinde 10 okulda devam eden ve günlük 600 öğrencinin faydalandığı proje hakkında açıklama yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İl Müdürü Hicran Balı, proje kapsamında yapılan günlük 400 tatlı ve tuzlu ürünün yine SODAM bünyesinde eğitim gören engelli kadınlar tarafından yapıldığını ifade etti.

Balı, "Proje kapsamında okulların açıldığı ilk günden okulların kapandığı son güne kadar okul öncesinde eğitim gören ekonomik yoksunluk içindeki ailelerin çocuklarına sabah kahvaltısı yapmaları amacıyla düzenlenmekte. SODAM birimimizde bir aşçılık kursumuz vardı, o da İŞKUR ortaklığıyla yapılıyordu. ‘Engelsiz Tatlar’ projesi kapsamında yüzde 40 engeli olup çalışmasına engel olmayan bayanlarımız bu projeden yararlanıyordu. Her gün bir sonraki günün ürününü hazırlıyor kadınlarımız. Yaklaşık günlük 400 ürün bir tatlı bir tuzlu olarak hazırlanıyor. Aynı zamanda da her okula o ay doğum günü olan çocuklar için pastalar yapılıyor" dedi.

Proje hakkında konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir de, projenin devam ettirilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu proje aslında bütün Edirne halkının karşılıklı olarak birbiriyle yardımlaştığı, herkesin birbirine sahip çıktığı bir proje. Bunu bu yıl 10 okulda başlattık. Özellikle de anaokulunda başlattık. Çünkü anaokullarında sabah saatlerinde her gün bir tatlı bir tuzlu değişik tatlar olmak üzere asgari 2 çeşit yiyecek sunuyoruz. Bunu da bağışçılarımızın, yardımsever insanlarımızın bağışlarıyla yapıyoruz. Çünkü bu bir sosyal sorumluluk anlayışıdır. Bu konuda sosyal sorumluluklarını yerine getiren tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum" ifadelerini kaydetti.

Vali Özdemir, "Bunu biz 4-6 yaş grubu kreşlerimizde de uyguluyoruz. 4-6 yaş grubundan itibaren bu projeleri yürütürsek hiç olmazsa çocuklarımıza daha küçük yaşlarda sahip çıkarak topluma kazandırılmaları, ailesine ve insanlığa faydalı olmaları noktasında çok büyük katkı sağlayacağız. Bu konunun sürdürülebilir olması gerekiyor. Edirne halkının da buna sahip çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA